Viestiuimarit aivan liekeissä EM-finaalissa!

#SÄHKE #UINTI 5.12.2019

Suomalaiset ottivat ilon irti EM-kisojen finaalien protokollasta. Kuva: Jussi Salminen

Suomi venyi hienosti sekajoukkueiden 4x50 metrin sekauintiviestin EM-finaalissa. Aamun alkuerien seitsemäs sija kirkastui yhdellä ylöspäin, ja ennen kaikkea ajassa tapahtui huomattava kohennus, lähes sekunti.

Kello näytti 1.38,97, vain 0,26 sekuntia jo yli pari vuotta vanhasta Suomen ennätyksestä. Suomalaiset selkeästi nauttivat iltakarkeloista, joissa esittelyt tapahtuvat näyttävästi isojen screenien ja liekinheittimien nostattamina.

– Wuhuu, huudahti Ida Hulkko omaa rintauintiosuuttaan 29,22, lähes puoli sekuntia aamua nopeampana.

Myös Riku Pöytäkivi oli positiivisesti yllättynyt viestifinaalin vauhdistaan perhosuintiosuudella, 22,13.

– Oho, tuntui hitaammalta kuin aamulla, mutta olihan tuo kolme kymmenystä nopeampi.

Ankkurina jälleen vapaauintia uinut Ari-Pekka Liukkonen kellotti sadasosan paremman ajan kuin erissä (20,75) ja Jenna Laukkanen paransi selkäuintiosuudella viestin alussa vielä tasan kymmenyksen aamuisesta ennätyksestään (26,87), vaikka takana oli hurja kuuden startin päivä.

Viestimitaleille vaadittiin 1.38,02 ja mestaruuden voittanut Venäjä vei maailmanennätyksen Yhdysvalloilta ajalla 1.36,22.