Uinnin alueleireillä viihdyttiin lähes ”ysin” arvosanalla

#UUTINEN #UINTI 5.9.2022

Alueleiritys laajeni syksystä alkaen kattamaan viisi eri ikäluokkaa. Lapset ja nuoret jaettiin alakouluikäisten (5. ja 6. luokkalaiset) sekä yläkouluikäisten leireille yhteensä 11 eri paikkakunnalle. Ensimmäisen kerran lasten alueleiritys järjestettiin syksyllä 2021. 

Leiripaikkoina alakouluikäisten leireillä toimivat kaupunkien ja kuntien liikuntatilat, ja majoitus tapahtui pääsääntöisesti kotona ja kaverimajoituksessa. Uimaliitto kiitää perheitä, jotka majoittivat vieraspaikkakuntalaisia lapsia ja auttoivat muun muassa pitämään kustannukset kohtuullisina. Yläkouluikäisten leiritys toteutettiin urheiluopistoilla. 

Leireillä toteutettiin Uimaliiton linjaamaa ohjelmaa ja leirien vetämisestä vastasivat liiton nimeämät valmentajat. Leirin ohjelma piti sisällään neljä uintiharjoitusta ja kolme kuivatreeniä sekä kaikille yhteisen etäluennon. Tällä kertaa vierailevan luennoitsijana oli kaksinkertainen EM-kultamitalisti Jenna Laukkanen. 

Leireistä kerätään uimareilta jo toistamiseen palautetta palautekyselyllä. Näin Uimaliitto saa käsityksen, miten uimarit kokevat leirin ja mistä asioista he pitävät leirillä. Viihtymisen keskiarvo oli 8,7 koko leiriporukassa (asteikko 1–10) ja onnistumisia koettiin altaassa ja kuivalla hyvinkin tasaisesti keskiarvolla 8,5. 

Kokemukset jaetaan Teamsillä uimarien valmentajille

Alueleireistä järjestetään valmentajille Teams-luento tiistaina 20.9.2022. Informatiivisellä luennolla käydään läpi leireillä esiin nousseita huomioita ja kehityskohteita. Linkki ja kutsu henkilökohtaisille valmentajille lähetetään sähköpostitse sekä laitetaan Uinnin valmentajien Facebook-ryhmään. 

”Paneudumme luennolla syvällisemmin kehitystarpeisiin, mutta jo nyt voi sanoa, että erityisesti tekninen osaaminen ja kevyillä vauhdeilla (=matalilla sykkeillä) uiminen vaatii erityistä huomiota arkiharjoittelussa. Itse treenien toteuttaminen ja esimerkiksi lähdöillä uiminen onnistuu, mutta tekemisen laatuun tulee myös valmentajien asettaa tulevaisuudessa korkeampi vaatimustaso”, Uimaliiton nuorten uinnin kehittäjä Marjoona Teljo toteaa. 

Seuraavat leirit järjestetään keväällä 3.-5.2.2023. Uimarit valitaan näille leireille syksyn tulosten perusteella. Leirillä uidut ohjelmat ja pudotussarjan tulokset julkaistaan syksyn aikana alueleirityksen sivuilla.