Uimahyppyjen SM-mitalit ratkotaan tulevana viikonloppuna Mäkelänrinteessä

#UUTINEN #UIMAHYPYT 13.3.2024

Juho Junttila nähdään SM-kisoissa viikonloppuna.

Uimahyppyjen SM-kilpailut järjestetään 15.–17. maaliskuuta Mäkelänrinteen Uimahallissa Helsingissä. Uimaliitto järjestää SM-kilpailut yhteistyössä Uimahyppyseura Tiirojen kanssa.

SM-kilpailuissa hypätään naisissa ja miehissä yksilölajeina 1 ja 3 metrin ponnahduslauta sekä kerrokset, joissa käytössä on 5, 7,5 ja 10 metriä. Parihypyissä naisissa ja miehissä hypätään 3 metriä ja kerrokset. Mixed parihypyissä hypätään kerrokset sekä 3 metrin ponnahduslauta.

Ilmoittautuneet näet täältä.

SM-uimahypyt toimivat näyttökilpailuna uimahyppyjen Euroopan mestaruuskilpailuihin, jotka järjestetään Serbian Belgradissa kesäkuussa.

Yleisö on tervetullut seuraamaan uimahyppyjen SM-kilpailuita. Kisat alkavat perjantaina kello 14, lauantaina kello 10 ja sunnuntaina kello 13. Tarkemman kisa-aikataulun löydät tästä linkistä.

Uimahyppääjät valmiina SM-kisoihin

Tiiroja edustava Juho Junttila on ylittänyt jo vaadittavat EM-rajat miesten metrin ponnahduslaudalla ja kilpailee nyt viimeistä kertaa ennen kesäkuun EM-kilpailuja. Hän on harjoitellut joitakin uusia hyppyjä, mutta SM-kisoissa niitä ei vielä nähdä. Junttila kilpailee tuttuun tapaan metrin ja kolmen metrin ponnahduslaudalla.

– SM-kilpailut ovat hyvä paikka tarkistaa, missä kunnossa hypyt ovat tässä vaiheessa kautta. Tavoitteena on ennen kaikkea saada laadukkaita kisahyppyjä alas. Toivon, että yksittäisten suoritusten laatu olisi edellistä vuotta parempi. Sarjan vakiinnuttaminen tapahtuu myöhemmin keväällä, Junttila kertoo.

Junttilan tapaan Tiiroja edustava Eerika Repo nähdään pidemmän kisatauon jälkeen jälleen SM-kisoissa. Se luo hyppääjälle pientä lisäjännitystä, koska kisahyppyihin hän ei ole vielä niin paljon panostanut, sillä alkukaudesta painotus on ollut peruskunnossa.

– Alkuvuosi on ollut hyvä ja hypyt ovat menossa parempaan suuntaan. Lähden kisaamaan hyvällä mielellä, mutta tiedostan että en ole täydessä kisakunnossa, Repo sanoo.

SM-kisoissa Revolla on ohjelmassa naisten molemmat laudat sekä naisten kolmen metrin syncro, jossa hän pääsee tekemään Alice Saaren kanssa syncro-debyytin.

– Olen todella innoissani syncrosta. Meillä on ollut hauskaa yhdessä, joten kilpaileminen yhdessä tulee olemaan todella mukavaa.

Kilpailuista Repo lähtee hakemaan enimmäkseen rutiinia. Hän ei ole hypännyt pitkään aikaan kisamaisesti, joten tulosodotuksia hän ei ole asettanut viikonlopulle.

– Nämä ovat hyvät kisat aloittaa kausi ja nähdä, missä on vielä parannettavaa, jotta ollaan loppukeväästä hyvässä kisakunnossa, Repo päättää.

Uimahyppyjen nuorten olympiavalmentajana tällä hetkellä toimiva Satu Uusitalo nostaa pari nimeä esille tulevien SM-kilpailujen osalta. Miesten ponnahduslautoja jo pitkään hallinnut Juho Junttila on urheilu-uransa opiskellut ja valmistuu keväällä valtiotieteiden maisteriksi. Junttila on aloittanut helmikuussa oman alansa työt.

– Tähän asti Juhon opiskeluiden ja urheilun yhdistäminen on mahdollistanut runsaamman kilpailemisen, mutta nyt uusi elämäntilanne tarkoittaa sitä, että kevään aikana kisoja tulee normaalia vähemmän.  Juho on kuitenkin kisannut EMtasolla jo useamman vuoden ajan eli hän tietää, millaiseen kisaan menossa, Uusitalo avaa hyppääjän tilannetta.

Naisten puolella Odessa Käck tavoittelee ensimmäistä kertaa naisten sarjalaisena EM-kisapaikkaa.

– Näitä kahta senioria haastavat nuorten sarjoissa vielä kisaavat juniorit, jotka tosin tavoittelevat parasta kisakuntoaan vasta huhtitoukokuun nuorten kansainvälisiin näyttökisoihin, Uusitalo sanoo.

Viime vuodet naisten ponnahduslautoja hallinnut Lauren Hallaselkä ei osallistu näihin kisoihin, sillä hän opiskelee ja harjoittelee Yhdysvalloissa ja valmistautuu sieltä käsin kesän EM-kisoihin.

SM-kisasivut löytyvät täältä.

Asiasanat

Uimahyppyjen SM