Uimahyppyjen SM-kilpailut hypätään Mäkelänrinteessä

#UUTINEN #UIMAHYPYT 8.10.2021

Vantaa Divingia edustava Ronja Rundgren kilpailee Mäkelänrinteessä kerroksissa niin yksilökilpailussa kuin parihypyissä.

Uimahyppyjen SM-kilpailut järjestetään keskiviikkona ja torstaina 13.–14. lokakuuta Mäkelänrinteen Uimahallissa Helsingissä. Uimaliitto järjestää SM-kilpailut yhteistyössä Uimahyppyseura Tiirojen kanssa.

SM-kilpailuissa hypätään naisissa ja miehissä yksilölajeina 1 ja 3 metrin ponnahduslauta sekä kerrokset, joissa käytössä on 5, 7,5 ja 10 metriä. Parihypyissä naisissa ja miehissä hypätään 3 metriä ja kerrokset. 

Ilmoittautuneet näet täältä

SM-uimahypyt toimivat näyttökilpailuna uimahyppyjen Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin, jotka järjestetään Mäkelänrinteessä joulukuussa 17.-19.12.

Yleisö on tervetullut seuraamaan uimahyppyjen SM-kilpailuita ja suositellaan pitämään kasvomaskia. Kilpailut alkavat molempina päivinä kello 10.00.

Uimahyppääjät valmiina SM-kilpailuihin

Aarne Riekki valmistautuu SM-kilpailuihin rasitusmurtuman jälkeen. Vantaa Divingia edustavalle Riekille tuli viime vuoden lokakuussa selkään rasitusmurtuma ja hän pääsi loukkaantumisen jälkeen palaamaan normaalien treenien pariin yhdeksän kuukauden tauon jälkeen. Nyt uimahyppyjen SM-kisojen alla selkä tuntuu hyvältä.

Riekki on vaihtanut painopistealueensa kerroksilta ponnahduslaudalle.

– Harjoittelussa painopistealueen muutos näkyy niin, että altaalla on enemmän lautatreenejä ja vähemmän kerroksia. Tavoitteeni tulevissa SM-kilpailuissa on saada paikka joulukuussa pidettäviin Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin, Riekki kertoo.

Vantaa Divingia edustava Ronja Rundgren kilpailee Mäkelänrinteessä kerroksissa niin yksilökilpailussa kuin parihypyissä. Rundgrenin valmistautuminen kilpailuihin on sujunut hyvin ja kaikki kisasarjan hypyt ovat hyvässä kunnossa.

– Olen ollut aina parempi kerroksilla, mutta tällä hetkellä yritän myös kovasti parantaa lautahyppyjäni. On myös ollut hauskaa harjoitella Ruska Lehtosen kanssa syncrohyppyjä pitkästä aikaa, Rundgren kertoo.

Uimahyppyseura Tiiroja edustava Hannah Puranen odottaa tulevia SM-kilpailuja innolla, vaikka pienet huolet ovat haitanneetkin kilpaluihin valmistautumista. Purasen painopistetelineenä on kerrokset ja tavoitteet SM-kisoihin on asetettu.

– Tavoitteena on saada kaksi uutta hyppyä kisasarjaan mukaan ja kisoissa pääsen testaamaan, kuinka ne onnistuvat, Puranen sanoo.

Asiasanat

Uimahyppyjen SM