Uimahyppyjen Suomen mestaruudet ratkottiin viikonloppuna Märskyssä

#UUTINEN #UIMAHYPYT 19.3.2024

Juho Junttila

Uimahyppyjen Suomen mestaruudet ratkottiin Helsingissä Mäkelänrinteen Uintikeskuksessa 15.–17.3.2024. Kisojen järjestelyistä vastasi Uimahyppyseura Tiirat. Yksilölajeissa käytiin alkukilpailut ja finaalit ja parihypyissä mestaruudet ratkottiin suorilla finaaleilla. Miesten metrin, kolmosen sekä naisten metrin mestaruudet otettiin M-luokan tuloksilla. Näiden lisäksi viikonlopun positiivisinta antia oli nuorten PM-ryhmään kuuluvan Paju Aulion suoritus naisten metrin finaalissa. 

Juho Junttila vei totuttuun tapaan miesten ponnahduslautojen mestaruudet reilulla erolla seuraaviin. Metrillä hopealle tuli Oliver Kraatz ja pronssille Viljami Pekkanen. Kolmosella tuplahopeaa otti Oliver Kraatz ja pronssille ylsi Aaro Piekkanen. Miesten kerrosten mestaruuden vei Vantaa Divingin Aaro Piekkanen ja Jeremias Knuuti oli toinen.

Naisten telineille saatiin kokonaan uudet mestarit, sillä vuoden 2023 ponnahduslautojen hallitseva mestari Lauren Hallaselkä harjoittelee ja kilpailee tällä hetkellä Yhdysvalloissa. Vantaa Divingin Odessa Käck voitti rutiinisuorituksillaan naisten metrin ponnahduslaudan EM-kisojen B-rajan ylittävällä tuloksella. Tiiroja edustava Paju Aulio ponnisti hopealle ja Eerika Repo oli kolmas.

Naisten kolmella metrillä ja kerroskilpailuissa mestaruudet ratkottiin vielä pääsääntöisesti nuorten sarjoissa hyppäävien urheilijoiden kesken. Mestaruuden kolmosen ponnahduslaudalla voitti Tiiroja edustava Eerika Repo ja kerroksilla kultaan hyppäsi niin ikään Tiirojen Hannah Puranen. Parihyppyjen Suomenmestaruudet menivät Tiiroihin ja Kokkolaan. 

Kaikki tulokset löydät täältä.  

Asiasanat

Uimahyppyjen SM