Metrin lauta ja kerrokset avasivat uimahyppyjen SM-kilpailut

#UUTINEN #UIMAHYPYT 13.10.2021

Naisten kerrosten SM-mitalistit. Ruska Lehtonen (vas.), Ronja Rundgren ja Hannah Puranen.

Uimahyppyjen SM-kisat alkoivat keskiviikkona Mäkelänrinteen Uintikeskuksessa. Ensimmäisenä kisapäivänä ratkottiin naisten ja miesten metrin ponnahduslaudan sekä kerrosten SM-mitalit.

Miesten metrin ponnahduslaudan SM-kullan vei pistein 324,50 helsinkiläistä Uimahyppyseura Tiiroja edustava Juho Junttila. Toiseksi sijoittui Vantaa Divingin Aarne Riekki (276,10) ja kolmanneksi Aboa WatersSportsin Jouni Kallunki (263,95).

– Tänään oli sellainen todella perussuoritus. Tein kaksi kohtuullisen tasaista sarjaa ja molemmissa pisteet tulivat kohtuullisen lähelle 330 pistettä, minkä toivoisin olevan se perustaso. Vaikka tänään kaikki vauhdit eivät osuneet aivan kohdilleen, niin silti hypyt irtosivat korkealle. Siinä näkyy, että peruskuntokauden voimaharjoittelu on purrut, Junttila kertoo. 

Naisten metrin ponnahduslaudan kärkikolmikko on Anni Paloheimo, Lauren Hallaselkä ja Ruska Lehtonen. Voiton vienyt Vantaa Divingia edustava Paloheimo hyppäsi pisteet 233,0. Toiseksi tuli Tiirojen Hallaselkä pisteillä 228,20 ja pronssia sai myös Tiiroja edustava Lehtonen (193,65).

– Alkukisan aikana tuntui siltä, että tänään on vähän sellainen ”niin ja näin -päivä”, että ei oikein lähtenyt. Finaaliin sain kuitenkin kerättyä energiaa ja suoritukset onnistuivat aika hyvin. Teknisiä asioita olisi voinut vielä parantaa, linjat olisivat voineet olla paremmat ja kokonaisuus tiukempi, Paloheimo sanoo.

Rundgren hyvällä kisa-asenteella kerrosten voittoon

Miesten kerroksissa kilpaili ainoastaan Aaron Hoffman. Tiiroja edustava Hoffman keräsi kisahypyistään pisteet 237,90 ja voitti Suomen mestaruuden.

– Minulla oli tänään vähän väsynyt päivä, kun tuli jo aikaisin hallille ja itselläni kisat kestivät ihan loppuun asti, niin oli aika rankka päivä ja varsinkin tämä finaali. Nyt vain päätä ylös ja uusia kisoja, Hoffman sanoi.

Naisten kerroksen finaalissa kilpaili viisi alkukilpailun parasta. Mestaruusmitalit menivät Ronja Rundgrenille, Ruska Lehtoselle sekä Hannah Puraselle. Vantaa Divingia edustava Rundgren voitti kultamitalin pistein 251,85. Toiseksi tuli Lehtonen (235,45) ja pronssimitalille ylsi Tiiroja edustava Puranen (223,85).

– Tänään minulla onnistui aika lailla koko kisa-asenne. Minulla oli todella luottavainen mieli ja oli kivaa hypätä. Tästä jatkan todella hyvillä fiiliksillä huomiseen. On kiva päästä hyppäämään syncroa (parihyppyjä) Ruskan (Lehtonen) kanssa. Ylipäätään on tosi kiva päästä nyt hyppäämään kisoissa, Rundgren iloitsi.

SM-kilpailuiden kaikki tulokset löydät täältä.

Uimahyppyjen SM-kilpailut jatkuvat torstaina. Miesten ja naisten kolmen metrin ponnahduslaudan alkukilpailu avaa toisen kilpailupäivän kello 10. Tämän jälkeen kilpaillaan parihypyissä kolmen metrin ponnahduslaudalla sekä kerroksissa. Päivän päättää kolmen metrin ponnahduslaudan finaalit.

Asiasanat

Uimahyppyjen SM