Suomen naisten ja miesten vesipallomaajoukkueet pelasivat loistavan turnauksen Saksassa

#UUTINEN #VESIPALLO 7.11.2022

Vesipallon naisten ja miesten maajoukkueet pelasivat vuoden 2022 pääturnauksen Saksan Hallessa. Hallen turnaukseen osallistui miesten sarjassa kuusi joukkuetta ja naisten sarjassa neljä.

Suomi menestyi turnauksessa hienosti. Miehet sijoittuivat turnauksen ensimmäiseksi ja naiset toiseksi. Miehet pelasivat yhdessä ottelussa tasapelin ja voitti kolme. Naisten joukkue hävisivät yhden ottelun, mutta voitti kaksi muuta.

Miesten joukkueen päävalmentajan Kim Jernmarkin mukaan turnaus meni odotusten mukaan.

– Turnaus meni niin kuin olimme suunnitelleet. Heti ensimmäiseen ja ennakoidusti kovimpaan peliin joukkue lähti hyvällä asenteella ja hengellä ja hyökkäyspäässä kaikista paikoista laitettiin pallo maaliin. Seuraaviin peleihin joukkue kasvoi entisestään henkisesti eikä antanut muille enää mahdollisuuksia voittoon. Huippu joukkue, Jernmark summaa.

Naisten joukkueessa päävalmentajan muutos kisojen kynnyksellä

Naisten joukkueen valmennukseen tuli nopea muutos aivan turnauksen kynnyksellä, kun perheenlisäystä saava päävalmentaja Markus Seesteen jäi Suomeen ja Juha Malmivaara otti vetovastuun naisten joukkueesta.

Malmivaara oli tyytyväinen joukkueen otteisiin turnauksessa:

– Pelaajat pelasivat ennakko-odotuksia paremmin ja ennen kaikkea pelasivat joukkueena hienosti yhteen. Pelaamisen ilo näkyi joukkueessa ja sitä kautta yhdessä sovitut asiat onnistuivat paremmin. Yksi karvas tappio tuli, mutta sekin peli olisi ollut voitettavissa.

Joukkueen kypsyys tappion kohdalla oli hienoa.

– Kukaan ei lähtenyt etsimään syyllistä, vaan mietimme yhdessä, miten peliä parannetaan jatkossa. Kaiken kaikkiaan hieno turnaus, josta jäi käteen paljon hyviä pelejä. Toinen sija turnauksessa miellytti kaikkia ja tästä on hyvää jatkaa kohti EM-karsintoja, Malmivaara iloitsee.

Suomi jatkaa valmistautumista kohti maaliskuun vesipallon EM-karsintoja. Karsinnat pelataan 10.–12.3.2023.


Miesten otteluiden tulokset:

Perjantai 4.11.2022
Finland – ZAIBAS Elektrenai | tulos 18–8

Lauantai 5.11.2022
Finland – Erfurter SSC | tulos 23–10
Finland – ASC Brandenburg | tulos 17–17
Finland – SV Halle | tulos 22–7

Sunnuntai 6.11.2022
Finland – SC DHfK Leipzig | tulos 18–8

 

Naisten otteluiden tulokset:

Perjantai 4.11.2022
SV Halle – Finland | tulos 8–28

Lauantai 5.11.2022
Finland – SC Chemnitz | tulos 10–19

Sunnuntai 6.11.2022
Finland – ASV Wien | tulos 19–9