Uintiurheilussa tapahtuu - joulukuun kohokohtina uimahyppyjen nuorten ja uinnin lyhyen radan MM-kisat muilla mantereilla

#UUTINEN #UINTI #UIMAHYPYT #TAITOUINTI #VESIPALLO 17.11.2022

Laura Lahtinen avaa suomalaisittain LRMM-kisat Melbournessa. Kuva: Deep Blue Media

Uintiurheilijat valmistautuvat kohti syyskauden arvokilpailuja. Aika- ja pisterajat ovat sulkeutuneet ja fokus valituilla urheilijoilla on MM-altaissa. Uimaliitto kokoaa säännöllisesti uinnin, uimahyppyjen, taitouinnin ja vesipallon maa- ja edustusjoukkueiden kilpailu- ja leiritapahtumat yhteen tiedotteen muodossa.
 
UINTI
Uinnissa katseita on käännetty joulukuussa käytäviin lyhyen radan MM-uinteihin Australian Melbournessa, jonne aikarajat sulkeutuivat sunnuntaina 13.11. Valinnat MM-edustukseen on tehty ja julkaistu: Suomen joukkue suuntaa Australiaan viiden urheilijan voimin. Joukkue leireilee valmistavan leirin Melbournessa 3.-11.12.2022.

Tsekkaa valintatiedote kokonaisuudessaan

Suomalaisittain kisat avataan jo maanataina 12.12., kun Suomen aikaa klo 19:00 alkaen Laura Lahtinen ja Ronny Brännkärr uivat 200 metrin sekauintien alkuerissä. Yllä olevaan tiedotteeseen päivitetty suomalaisten uintimatkat (alustava suunnitelma). 

Joulukuu on uinnissa aktiivinen kisakuukausi. PM-kilpailut käydään Norjan Bergenissä. Suomesta kisoihin lähtee iso joukkue, 18 aikuista, 17 nuorta ja kahdeksan parauimaria. 

Lue lisää PM-joukkueesta 

PM-kisat ovat syyskauden huipentuma parauimareille. Parauintimaajoukkueen valmentaja Jari Nordblom on iloinen parauimarien laajasta edustuksesta.

"Lähes kaikki paramaajoukkueuimarit lähtevät kisoihin, mukana on A-, B- ja nuorten maajoukkueen uimareita. Kiva nähdä miten uimarit ovat saaneet kuntoaan nostatettua lyhyen radan uinteihin. Varmasti jokainen haluaa rikkoa lyhyen radan ennätyksiä ja taistella PM-mitaleista", sanoo valmentaja Nordblom.

Vielä ennen joulua kilpaillaan siis MM-kisoissa Melbournessa sekä samalle viikonlopulle osuvissa lyhyen radan SM-uinneissa Vaasassa 15.-18.12.2022. 
Vaasan kisasivut 
 
UIMAHYPYT
Uimahypyissä katseet kääntyvät vielä marraskuun puolella nuorten MM-kilpailuihin, jotka käydään Kanadan Montrealissa 27.11.-4.12.2022. Suomesta NMM-kisoihin matkaa kolme urheilijaa. Mukana on metrin ponnahduslaudan NEM-pronssimitalisti Eerika Repo. 

Heti NMM-kisojen jälkeen siirrytään Norjan Bergeniin, missä kilpaillaan uimahyppyjen PM-kisoissa. Mukana on 16 hyppääjää aikuisista nuoriin. Suomen joukkue on nuori, keski-ikä vain 15,4 vuotta, mutta mukana on myös kokemusta. Arvokilpailuedustajia on puolet joukkueen urheilijoista, joten tiimi haastaa kovaa myös kilpailuihin osallistuvia Euroopan huippuhyppääjiä. 

Lue lisää PM-kisojen odotuksista 

TAITOUINTI
Taitouinnin osalta harjoituskausi jatkuu edelleen ja uusien sääntöjen mukaisia elementtejä treenatan tiiviisti kohti kevään kilpailuja. Suomen ykkösuimari Pinja Kekki osallistuu joulukuun alkupuolella Turussa uitaviin kuvio-SM-kisoihin. 

"Turussa uidaan ensimmäistä kertaa uusien sääntöjen mukaiset kuviomestaruuskisat. Pinja kilpailee siellä testaten teknisiä elementtejä", kertoo valmentaja Iris Lucenius

Taitouinnin nuorten maajoukkue jatkaa kauttaan neljännellä leirillä 25-28.11. pääkaupunkiseudulla. Joukkueen kilpailuohjelma on valmis ja tiimi jatkaa ohjelman hiomista kohti kevään leirejä ja kilpailuja.

VESIPALLO
Vesipallon naisten ja miesten maajoukkueet pelasivat menestyksekkään turnauksen Saksan Hallessa Keski-Euroopan vahvoja seurajoukkueita vastaan. Miehet voittivat turnauksen ja naiset sijoittuivat toisiksi. Suomen tavoitteena on sekä miehissä että naisissa pelata vuonna 2023 EM-karsinnoissa, jotka järjestetään alueellisesti maaliskuussa. Lopputurnaus pelataan Israelin Tel Avivissa lokakuussa 2023.

Lisätietoja matkasta ja karsintaturnauksista löytyy Uimaliiton verkkosivuilta.

Future5-projektin alla U15- ja U17-maajoukkueet pelaavat syksyn pääturnauksen, PM-turnauksen, jo ensi viikolla 25.-27.11.2022 Liettuan Alytuksessa.

 
UINTIURHEILUSSA TAPAHTUU

Marraskuu
25.-27.11. Vesipallo: Nuorten PM-turnaus, Alytus (LIT)
25.-28.11. Taitouinti: Nuorten maajoukkueleiri, pk-seutu            
27.11.-4.12. Uimahypyt: Nuorten MM-kilpailut, Montreal (CAN)

Joulukuu
2.-4.12. Vesipallo: Nordic Water Polo League 2023, Turku, Tukholma, Vilna
3.-11.12. Uinti: MM-joukkueen leiri, Melbourne (AUS)
9.-11.12. Taitouinti: Kuviomestaruusuinnit, Turku
10.-12.12. Uinti: PM-kisat, Bergen (NOR)
10.-12.12. Uimahypyt: PM-kisat, Bergen (NOR)
13.-18.12. Uinti: Lyhyen radan MM-kilpailut, Melbourne (AUS)
15.-18.12. Uinti: Lyhyen radan SM-kilpailut, Vaasa
 

Seuraa uimaliiton somekanavia Twitter I Facebook I Instagram I LinkedIn sekä lajien omia kanavia
Facebookissa ja Instagramissa @swimmingfinland I @divingfin I @synchrofinland I @waterpolofinland

Lisää vastaavia uutisia