Vesipallomaajoukkueet pelaavat kansainvälisillä vesillä Saksassa

#UUTINEN #VESIPALLO 31.10.2022

Vesipallon naisten ja miesten maajoukkueet pelaavat vuoden 2022 pääturnauksen Saksan Hallessa tulevana viikonloppuna. Hallen turnaukseen osallistuu miesten sarjassa kuusi ja naisissa neljä joukkuetta.

Miesten joukkueen päävalmentaja Kim Jernmark hahmottelee turnaukseen osallistuvien joukkueiden tasoa.

“Mukana on pari todella kovatasoista joukkuetta. Esimerkiksi ZAIBAS Elektrenai on ollut tällä kaudella mukana Champions Leaguessa, jossa se pääsi toiselle kierrokselle. Joukkueen menestys toisella kierroksellakin on ollut lupaavaa, voittivat yhden pelin, mutta se ei riittänyt enää jatkoon. Joukkue jatkaakin tästä Eurooppa Cupin kolmannelle kierrokselle. Myös ASC Brandenburg oli mukana Champions Leaguen ensimmäisellä kierroksella mutta ei päässyt jatkoon", pohtii Jernmark joukkueita, jotka asettuvat suomalaisten vastustajiksi Hallessa.

Miesten maajoukkueen urheilijat olivat mukana Suomen 17-vuotiaiden ja sitä nuorempien toisella valmistautumisleirillä Eurassa syyskuun lopussa, mutta muutoin syksyn leiritys on jäänyt tiiviin sarjaohjelman vuoksi vähemmälle.

“Miesten SM-sarjapelien yhteydessä on pelaajien kanssa mietitty yhteisiä asioita ja yhteinen pelitapa on pelaajien tiedossa ja hallussa. Joukkueessa pelaavat Suomen tämän hetken intohimoisimmat pelaajat, jotka edustavat kuitenkin ainoastaan kahta pääkaupunkiseudun seuraa”, kertoo Jernmark miesten joukkueen valmistautumisesta. 

Naisten joukkueen valmistava leiri järjestettiin 21.-23.10. Eurassa. Naisten joukkueen päävalmentaja Markus Seesten mukaan leiri onnistui hyvin.

"Muutamasta poissaolosta huolimatta leiri eteni odotusten mukaan. Muisteltiin edellisten tapaamisten sovittuja pelitaktiikoita ja heräteltiin hermostoa tulevaan kansainvälisiin peleihin. Joukkueen henkinen valmistautuminen on riittävällä tasolla ja pelillinen suorittaminen nähdään lopulta kokemuksien ja onnistumisien kautta", avasi Seeste tilannetta.

Naisten joukkueen pelaajista kaksi, Anni Aikala ja maalivahti Erika Alander, liittyvät kokoonpanoon ulkomailta. Alander työskentelee Hollannissa ja edustaa ZV de Zaan -joukkuetta, joka pelaa myös Euroliigaa tänä vuonna. Aikala puolestaan opiskelee ICADE Business Schoolissa Ranskassa ja edustaa joukkuetta A.R. Concepción

Suomen naisten ja miesten maajoukkueet ovat tällä hetkellä verraten nuoret, sillä kehitysjoukkueiden toiminta on osa vuonna 2020 käynnistettyä FUTURE5 -ohjelmaa. Maajoukkueiden toiminta on pitkälti omakustanteista, mutta toimenpiteitä rahoituksen parantamiseksi ja yhteistyökumppanuksien löytämiseksi on tehty. Tavoitteena on rakentaa kestävää vesipalloilijan polkua Suomessa ja vahvistaa joukkueitaa jokaisella ikätasolla huipulle asti.   

Hallen turnaukseen maajoukkueet lähtevät hyvillä mielin, haastaen jokaista yksilöä ja joukkuetta.

“Joukkueessa on hyvä henki, ja kyllä tällä joukkueella lähdetään haastamaan jokaista joukkuetta turnauksessa”, Jernmark summaa.

“Turnaukseen lähdemme tekemään parhaamme ja toteuttamaan joukkueena sovittuja pelillisiä asioita. Sen, mihin se riittää näemme viikon päästä, kun pelit on pelattu. Jokainen joukkueen jäsen kantaa Suomen edustusasua kunnioittaen ja ylpeydellä", sanoo Seeste.  

Lisätietoja ja linkit sekä tuloksiin että mahdolliseen livestreamiin julkaistaan tapahtumakalenterissa

Hallen turnaus facebookissa 

Vesipallomaajoukkuet facebookissa I instagramissa

OTTELUOHJELMA
Hallessa pelattavan turnauksen otteluohjelma on seuraava: 

Perjantai 4.11.2022 
klo 18.30 Miehet: Finland – ZAIBAS Elektrenai 
klo 19.30 Naiset: SV Halle – Finland 

Lauantai 5.11.2022 
Klo 8.30 Miehet: Finland – Erfurter SSC 
Klo 10.00 Naiset: Finland – SC Chemnitz 
Klo 13.00 Miehet: Finland – ASC Brandenburg 
Klo 16.00 Miehet: Finland – SV Halle 

Sunnuntai 6.11.2022 
klo 8.30 Miehet: Finland – SC DHfK Leipzig 
klo 10.30 Naiset: Finland – ASV Wien 

Turnauksessa ei pelata finaaleja, vaan voittaja ratkeaa joukkueiden ottelutulosten mukaan.  

TEAM FINLAND, miehet 

Suomen miesten maajoukkueen mukaan lähtevä kokoonpano viikonlopun turnauksessa on seuraava: 

1 Koskela, Niklas 
2 Nuoramo, Marko 
3 Ollila, Oskari 
4 Johansson, Kevin 
5 Jernmark, Nico 
6 Juutilainen, Roope 
7 Ryhänen, Juho 
8 Jernmark, Dan 
9 Saariketo, Tomas 
10 Johnsson, Mats 
11 Torttila, Samuel 
12 Sutinen, Markus 
13 Lybeck, Peetu 
14 Kozár, Gellert 
15 Lehikoinen, Roni 

Valmentajat: Kim Jernmark, Kim Johnsson 

 

TEAM FINLAND, naiset 

Suomen naisten maajoukkueen mukaan lähtevä kokoonpano viikonlopun turnauksessa on seuraava:

1 Erika Alander 
2 Anni Haverinen 
3 Matilda Pajunen 
4 Mikaela Tanke (C) 
5 Iiris Markus 
6 Lara Dovalo 
7 Mandi Ikola 
8 Nea Kuosmanen 
9 Aija Hakala 
10 Saana Niemenmaa 
11 Lotta Jokiluhta 
12 Nea Busk 
13 Eszter Kozar 

Valmentajat: Markus Seeste, Juha Malmivaara 
Fysioterapeutti: Anni Aikala