Avovesiuinti ja rantavesipallo mukana SM-viikolla 2023 - Lahdessa kilpaillaan 25 lajin SM-kisat

#UUTINEN #UINTI #VESIPALLO 20.10.2022

Ensi kesänä Lahdessa järjestettävällä SM-viikolla on mukana erittäin monipuolinen ja mielenkiintoinen kattaus suomalaisen urheilun lajikirjosta. Elokuun alussa kilpaillaan neljän päivän aikana yhteensä 25 lajin Suomen mestaruuksista. Uintiurheilusta SM-viikon kisaohjelmassa nähdään avovesiuinti ja rantavesipallo. 

Olympiakomitean tapahtumakirjoon kuuluva SM-viikko esittelee urheilua rakastavalle suomalaiselle yleisölle tuttuja ja myös ehkä hieman tuntemattomampia lajeja. Kesällä 2023 tapahtuma järjestetään Lahdessa osana kaupungin urheilutapahtumien supervuotta. SM-viikko tuo kaivattua säpinää ja näkyvyyttä uintiurheilulajien ympärille. 

- Avovesiuinnin suosio on viime vuosina kasvanut hurjasti, mutta on kilpailumuotona vielä suurelle yleisölle melko tuntematon laji. SM-viikolle pääsy on hieno tilaisuus näyttää lajia ja uskon että saamme ennätysmäärän osallistujia mukaan kisaan, iloitsee avovesiuinnin kehittämisestä Uimaliitossa vastaava Krista Terämaa.

Rantavesipallo on ollut mukana SM-viikolla edellisen kerran vuonna 2017. 

- SM-viikolla mukana on myös katukorikseen verrattava rantavesipallo. Rantavesipallo pelataan pienemmällä joukkueella ja kentällä kuin varsinaiset SM-sarjat uimahalliolosuhteissa. Tämä on matalankynnyksen hauska joukkuelaji, tiivistää Uimaliiton urheilujohtaja Pasi Salonen

Lahden SM-viikolle ilmoittautui määräaikaan mennessä 20 lajiliittoa ja 25 lajia. Kesän 2023 lajit ovat avovesiuinti, beach taekwondo, biljardi, coastal-soutu, frisbeegolf, jousiammunta, judo, kahvakuulaurheilu, kriketti, lacrosse, lippupallo, maratonmelonta, mölkky, otevoimailu, petanque, puuvenesoutu, pyöräsuunnistus, rantavesipallo, rullaluistelu, salibandy, tankotanssi, tanssi/latin 1on1, ultimate, Vahvin SM ja x-trial. Muutama laji vahvistunee vielä myöhemmin.

- SM-viikon ensi kesän kattaus on hieno läpileikkaus suomalaisen urheilun monipuolisuudesta. On suuri ilo tuoda näiden lajien huippu-urheilijat Lahden mainioihin olosuhteisiin osaksi kaupungin urheilutapahtumien supervuotta, iloitsee SM-viikon operatiivisesta toteuttamisesta vastaava Päivi Harri.

Tyytyväisiä ollaan myös isäntäkaupunki Lahdessa.

- Lahdesta löytyy mukaan ilmoittautuneille lajeille hyvät puitteet ja suorituspaikat, ja etäisyydet kisapaikkojen välillä ovat kohtuullisen lyhyet. Ja mikä parasta, Lahden alueelta löytyy lähes kaikille lajeille myös laadukkaat harrastusmahdollisuudet ja -paikat, kertoo Lahden liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki.

SM-viikko järjestetään Lahdessa 3.-6. elokuuta 2023. Lisätietoja tapahtumasta osoitteesta sm-viikko.fi/lahti

Lisää vastaavia uutisia