Rollojoukkueen leiriltä lisää motivaatiota omaan harjoitteluun

#UUTINEN #UINTI 22.9.2020

Tyttöjen rollojoukkueen leirillä oli 25 uimaria ympäri Suomea. Kuva: Mikko Lonka

Tyttöjen rollojoukkueen leiri järjestettiin 17.9-20.9 Vierumäellä. 11-13-vuotiaita leiriläisiä oli kaikkiaan 25 ympäri Suomea. Leireillä on tarkoitus tutustuttaa uimarit Uimaliiton leiritoimintaan ja tulevaan ikäkausimaajoukkueesta jatkuvaan maajoukkuekulttuuriin sekä saada kokemuksia harjoittelusta oman ikäluokkansa huippujen kanssa.

Leiritapahtumissa panostetaan innostavaan ilmapiiriin, joka ruokkii uimareiden motivaatiota tehokkaaseen harjoitteluun myös kotona. Harjoituksissa ja väliaikana uimareilla olikin hyvä meno ja meininki. Parhaiksi ja iloa tuottaviksi asioiksi tytöt kuvailivat muun muassa ”kavereita, järjetöntä meininkiä, illan kuivaharjoitteita, haastesarjaa, kotiin pääsyä, nukkumista, tanssia, kaakaota ja yleensäkin ruokaa, 1000x kaverit, kylmäallasta, valmentajia, kylpylää, naurua, lihaskipua ja oheistreenejä.” Myös mielikuvauinnin ja pantomiimiuinti olivat leireilijöiden mielestä mukavia leirin viimeisessä kuivaharjoituksessa.

Valmentajina leirillä olivat Kuopion Uimaseuran Mikko Lonka ja Uintiklubi ÅSK:n Mira Hahkala.

- Rollojoukkueen leirillä valmentajana oleminen antaa hyvää näkemystä ikäluokan uimareiden kyvystä harjoitella leiriolosuhteissa muiden ikäluokan parhaiden uimareiden kanssa. Leireillä on hyvä mahdollisuus myös vaihtaa ajatuksia valmennuksesta ja tätä kautta saada ideoita omaan valmennukseen. Leirit tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden verkostoitua muiden ikäluokan valmentajien kanssa, valmentaja kuvailevat tapahtumaa omasta näkökulmastaan.

Mukana leirillä oli lisäksi jokunen henkilökohtainen valmentaja seuraamassa harjoittelua ja auttamassa harjoituksissa. Myös heille leiriltä löytyy ”kotiin viemisiä”. Mukana ollut henkilökohtainen valmentaja Vieskan Uimareiden Sami Hämäläinen kiteyttää leirin annin seuraavasti:

- Leiriltä saa katsauksen siitä, mitä ikäryhmän kärjen tulosten takana löytyy. On hieno nähdä ikäluokan parhaiden harjoittelevan yhdessä niin kuivalla kun altaassa ja saada ideoita jalostettavaksi omaan kotiharjoitteluun.

Lue lisää rollojoukkueen leiritoiminnasta täältä.

Asiasanat

Rollojoukkue