Rollojoukkueen leireillä saadaan kokemuksia harjoittelusta oman ikäluokan huippujen kanssa

#UUTINEN #UINTI 19.1.2021

Rollojoukkueen tyttöjen leiri järjestettiin 7.–10.1. Kuortaneella. Kuva: Mikko Lonka

Rollojoukkueen vuosi starttasi leireillä. Tyttöjen leiri järjestettiin 7.–10.1. ja poikien 14.–17.1 Kuortaneella.

Leireillä on tavoitteena tutustuttaa uimarit Uimaliiton leiritoimintaan ja tulevaan ikäkausimaajoukkueesta jatkuvaan maajoukkuekulttuuriin.

– Leirit tarjoavat laadukkaan treenipätkän ja varmasti monelle kertyy enemmän treenejä kuin kotioloissa samalla aikavälillä. Treenit ovat myös sisällöltään monelle erilaisia kuin mihin uimarit ovat tottuneet kotiseurassaan, valmentaja Mikko Lonka kertoo.

Rollojoukkueen leireihin kuuluu sekä uintiharjoituksia että kuivatreenejä.

– Uintiharjoituksissa käytiin läpi laajasti erilaisia teemoja. Tyttöjen kanssa kuvattiin 100 metrin sekauinti veden alta ja veden päältä, ja tytöt pääsivät itse aktiivisesti ottamaan osaa tekniikan läpikäyntiin ja analysointiin, Lonka kertoo.

Poikien leirillä altaassa käsiteltiin muun muassa eri vauhtialueiden eroja.

– Käsittelimme sitä, miten vauhteja nostetaan ja miten uinti sitten muuttuu vauhdin kasvaessa ja mihin silloin pitää keskittyä. Lisäksi myös tekniikka-asioita käytiin läpi ja lopuksi pojat pääsivät haastamaan itseään pudotussarjan muodossa, valmentaja Roosa Keronen kertoo.

Koronavirustilanteen vuoksi uimareilla on ollut hyvin vaihtelevia mahdollisuuksia uimaharjoitteluun viime kuukausina, mikä näkyi myös leirillä.

– Osa oli päässyt treenaamaan altaassa normaalisti, mutta sitten taas osa ei ollut päässyt altaaseen moneen viikkoon. Siksi oli tärkeää, että uimarit saivat itse vaikuttaa treenin tasoon ja rankkuuteen, Lonka kertoo.

Leireillä keskeisessä asemassa on myös se, että uimarit saavat kokemuksia harjoittelusta oman ikäluokkansa huippujen kanssa.

– Tämän myötä toivoo uimarien näkevän sen, missä itsellä olisi kehitettävää ja oppia, että aina voi tehdä asioita vielä paremmin. Tässä kohtaa uimareiden välillä on kuitenkin vielä isoja eroja ja osa on leirillä selvästi oppimassa ja kehittymässä, mutta osalle kyse on enemmän kavereiden kanssa olemisesta, Keronen kertoo.

Rollojoukkueen leireille valitaan kaksi ikäluokkaa: tytöt ovat 11–12-, ja 12–13-vuotiaiden (20 uimaria) ja pojat 12–13- ja 13–14-vuotiaiden (20 uimaria) ikäluokista.

Rollojoukkueen leirien ohjelmat ovat nähtävillä Rollojoukkueen sivuilla.

Asiasanat

Rollojoukkue