Jääskeläinen ja Saar kilpailivat viime viikolla Dresdenissä

#UUTINEN #UIMAHYPYT 29.4.2024

Kuva: Satu Uusitalo

Uimahyppyjen kansainväliset juniorikilpailut kisattiin viime viikolla 24.-28.4.2024, Saksan Dresdenissä. Kilpailu keräsi osallistujia yli 20 maasta. Euroopan vahvimmat joukkueet tulivat Iso-Britanniasta, Italiasta, Ukrainasta ja isäntämaa Saksasta. Myös Kanadalla ja Australialla oli mukana vahva maajoukkue-edustus.

Suomea Dresdenissä edustivat Tiirojen Odessa Jääskeläinen ja Alisa Saar. Molemmat kilpailevat ensimmäistä vuottaan A-ikäsarjassa (16–18-vuotiaat) ja osallistuivat myös ensimmäistä kertaa kyseiseen kilpailuun. Osallistujia tässä ikäsarjassa oli paljon, molemmilla laudoilla yli 30, minkä vuoksi kilpailut venyivät lähes kolmetuntisiksi.

Suomalaisten osalta kilpailut eivät tuottaneet toivottuja tuloksia ja arvokisarajoja hyppääjät eivät näissä kisoissa hätyytelleet. Saar oli metrin laudalla 24:s ja kolmella metrillä 23:s. Jääskeläisen sijoitukset viikonloppuna olivat 18:s, 18:s ja 21.

– Molemmilla urheilijoilla on riittävästi vaikeutta hypyissään, jotta he voivat kilpailla tämän tasoisessa kilpailussa. Maailmaan parhaimpiin junioreihin verrattuna jäämme kuitenkin jälkeen perustekniikan puhtaudessa. Vaikeimpiin hyppyihin tarvitaan myös vielä paljon lisää toistoja, jotta ne onnistuvat myös kisajännityksestä huolimatta, joukkueenjohtaja Satu Uusitalo kommentoi.

– Tämä kilpailu oli minulle ensimmäinen näin kovatasoinen kansainvälinen kilpailu, ja se varmasti näkyi jännityksenä sekä harjoittelussa että kisoissa. Jäi paljon parannettavaa, mutta tiedän nyt vielä paremmin, mihin on hyvä keskittyä treeneissä ja kisatilanteissa, Saar kertoo.

Jääskeläinen on kilpaillut aiemmin nuorten EM-tasolla, mutta kisasi nyt ensimmäistä kertaa A-tyttöjen kaikki lajit ikäluokkansa parhaimpien joukossa.

– Koin tämän kisan huomattavasti stressaavammaksi kuin esimerkiksi nuorten EM-kisat. Stressi näkyi isosti erityisesti kerroksilla. En ollut sopeutunut ympäristöön vielä kovin hyvin, oli paljon ihmisiä ja melua ja en saanut mentyä ”omaan kuplaani” niin hyvin kisan ajaksi. Lautakisoissa osasin jo hakeutua paikkaan, jossa sain kisa-ajatukset pois ja kisat sujuivatkin huomattavasti kerrosta paremmin, Jääskeläinen analysoi.

Nuorten maajoukkueiden uimahyppääjiä kilpailee seuraavan kerran Norjan Bergenissä 2.–5.5. ja Tukholmassa 10.–12.5.

Dresdenin kilpailutulokset

Asiasanat

uimahypyt

Lisää vastaavia uutisia