Kolme uimahyppääjää ylitti NEM-rajan Bergenissä

#UUTINEN #UIMAHYPYT 6.5.2024

Eerika Repo

Uimahyppääjät suuntasivat viime viikolla Norjaan, kun Bergenissä käytiin uimahyppyjen Bergen Open -kilpailut 2.–5. toukokuuta. Suomea kilpailuissa edusti 11 hyppääjää.

Taso kilpailuissa oli vaihtelevia eri sarjoissa. A-ikäsarjassa mukana oli nuorten EM-mitalisteja ja hyppääjiä oli erityisesti tyttöjen laudoilla paljon, lähes 40. Suomalaiset saivat tärkeää kokemusta kisafiiliksen ylläpitämisestä, kun kilpailut kestivät 2,5 tuntia. Kansallisissa kilpailuissa kilpailut kestävät usein alle tunnin.

Nuorten EM-kilpailuihin tarvittavat näytöt antoi kolme hyppääjää: Eino Pylvänäinen B-poikien kolmella metrillä, Veikka Kauppinen B-poikien kerroksilla sekä Eerika Repo A-tyttöjen kolmosella. Jokaisella oli jo yksi NEM-rajan ylitys entuudestaan ja toisella rajan ylityksellä he saivat kasaan vaadittavat näytöt kesän NEM-karkeloihin.

– Erityisesti mieltä lämmitti Einon kolmen metrin kilpailun todella kova voittotulos, iloitsee valmentajan kisareissussa ollut Taina Karvonen ja jatkaa:

– Myös muita hyviä tuloksia tekivät Hannah Puranen A-tyttöjen sekä naisten kerroksilla, Paju Aulio A-tyttöjen kerroksilla sekä Ella Huuhtanen A-tyttöjen kolmosella ja Eino Pylvänäinen B-poikien kerroksilla. Näissä lajeissa hyppääjillä ylittyi nuorten EM- tai EM-pisterajat, mutta hypyt eivät ole vaaditulla vaikeustasolla tai toinen rajanylitys puuttuu, Karvonen avaa.

Uimahyppyjen nuorten maajoukkue kilpailee seuraavan kerran 10.–12.5.2024 Tukholmassa.

Kaikki Bergenin kilpailutulokset

Lisää vastaavia uutisia