Veikka Kauppinen tavoittelee toista nuorten EM-rajaa viikonloppuna Tukholmassa

#UUTINEN #UIMAHYPYT 9.5.2024

Kuva: Laura Henriksson

Veikka Kauppista on aina kiinnostanut vesi sekä voltit. Hän näki lapsena uimahallissa uimahyppääjiä ja siitä lähti innostus lajia kohtaan.

Harrastuksen hän aloitti nuoressa iässä, 5–6-vuotiaana. Kaverit ryhmässä sekä volttien tekeminen on saanut Kauppisen pysymään lajin parissa.

Treenejä Kauppisella kertyy kahdeksan kertaa viikossa. Kuntopiirejä pidetään treeneissä jonkin verran. Näissä kasvatetaan hyppääjän voimaa sekä ylläpidetään kuntoa. Haastattelusta Kauppinen on lähdössä treeneihin, jotka suurella todennäköisyydellä sisältävät kuntopiirin.

Uusien hyppyjen tuominen treeneihin on todella vaihtelevaa. Välillä treeneissä voi nähdä lyhyen ajan sisään useita uusia hyppysarjoja, kun taas joskus voi olla aikoja, kun pelkästään treenataan vanhoja hyppyjä paremmiksi.

Kauppinen kertoo itse heidän treenanneen viime aikoina paljon kerroksista hyppäämistä, joka alkaa pikkuhiljaa häntä itseään hieman kyllästyttämään.

– Laudat ovat kivaa vaihtelua, mainitsee Kauppinen.

Uusien hyppyjen vieminen kisoihin sekä tietysti kisatilanteet jännittävät Kauppista. Näissä hän rauhoittaa itseään yleensä laittamalla kuulokkeet korvilleen. Musiikilla hän rauhoittaa itseään sekä TikTokia selaamalla hän pääsee hetkeksi pois kisatilanteesta.

Uimahypyistä prioriteetti numero yksi

Jalkapallon pelaamisen Kauppinen aloitti 4–5-vuotiaana, hetken ennen uimahyppyjen aloittamista. Hän pelasi joukkueessa, joka panosti kovasti lajiin, joten pian hänellä tuli päätöksen teko vastaan. Kumman lajin laitan ykköseksi?

– Päätöstä ei tarvinnut paljoa miettiä. Vesi sekä voltit kiinnostivat minua sen verran paljon, Kauppinen kertoo.

Hän vaihtoi helpompaan tasoisempaan joukkueeseen ja jatkoi jalkapallon harrastamista vielä hetken, kuitenkin pari vuotta sitten laji jäi täysin ja panostus uimahyppyihin nousi Kauppiselle ykkösprioriteetiksi. Jalkapalloa hän pelaa edelleen silloin tällöin kavereidensa kanssa, mutta muuten tähän lajiin hän ei enää panosta.

Perheen kanssa Kauppinen tykkää käydä aina silloin tällöin harrastamassa keilaamista sekä golfaamista.

– Ne ovat semmoisia mukavia viikonloppu aktiviteettejä, jossa pääsemme viettämään aikaa yhdessä koko perheen kanssa, Kauppinen hymyilee.

Nuorten EM-rajan ylitys Bergenissä

Kauppinen ylitti NEM-rajat kerroksilla viime viikolla Bergen Open kisoissa Norjassa. Nuorten EM-kisat järjestetään kesällä 8–14.7.2024 Puolan Rzeszowissa. Näitä kohti Kauppinen lähtee innoissaan mutta myös jännittynein tunnelmin.

– Fiilikset ovat nyt todella hyvät, vähän jännittää totta kai, mutta odottavaisin tuntein lähden niitä kohti, Kauppinen innostuu.

Tulevana viikonloppuna 10–12.5.2024 järjestetään Tukholmassa nuorten avoimet Ruotsin mestaruuskilpailut, joihin Kauppinen on myös lähdössä. Täällä hänen tavoitteenaan on saada vielä toinen NEM-raja ylitettyä kolmelta metriltä.

Ruotsissa Kauppisen lajivalikoimassa on metrin ja kolmen metrin laudat sekä kerrokset, myös syncro kolmelta metriltä Eino Pylvänäisen kanssa on ohjelmassa.

Syncroja Kauppinen on aloittanut hyppäämään noin puolivuotta sitten. Pylvänäisen kanssa nämä onnistuvat hyvin, heidän läheisen kaverisuteensa vuoksi.

– On helppo hypätä parin kanssa yhdessä, kun tuntee ihmisen hyvin, Kauppinen kommentoi.

Tukholmaan Suomesta lähtee yhdentoista hyppääjän joukkue. Hyppää mukaan viikonlopun kisatunnelmaan uimahyppyjen Instagramissa (@divingfin).

 

Kirjoittaja: Laura Henriksson

Henkilöt

veikka kauppinen

Asiasanat

uimahypyt

Lisää vastaavia uutisia