Kolme uimaria eteni EM-välieriin perjantai-illaksi

#SÄHKE #UINTI 6.12.2019

Ari-Pekka Liukkonen tykitti kauden parasta vauhtiaan alkuerissä. Kuva: Jussi Salminen

Itsenäisyyspäivän illasta on luvassa suomalaisittain vilkas Glasgow'n EM-altaalla. Naisten 100 metrin rintauinnissa Jenna Laukkanen ja Ida Hulkko etenivät näyttävästi jatkoon ja miesten sprinttivapaauinnissa Ari-Pekka Liukkonen lunasti radan semifinaaleihin. Lisäksi luvassa on Jenna Laukkasen sekauintifinaali.

100 metrin rintauinnin alkuerien toiseksi nopeimmaksi ui Jenna Laukkanen. Aika 1.05,18 ei ollut Laukkaselle vielä edes kauden parasta vauhtia, sillä ISL-sarjan kisoissa hän on tullut alle 1.05:n. Nopeampi oli vain Italian Martina Carraro (1.04,66). Italialaisista jatkoon ylsi myös Arianna Castiglioni, mutta 50 metrin mestari Benedetta Pilato putosi välieristä maakiintiöllä.

Jenna Laukkanen kiirehti toiseksi nopeimpaan aikaan alkuerissä. Kuva: Jussi Salminen

Ida Hulkko pisteli kauden parhaallaan 1.05,63 kymmenennelle sijalle. Tämä oli Hulkolle uran toiseksi paras noteeraus. Kaksi vuotta sitten EM-finaaliin vaadittiin 1.05,40.

Ida Hulkko oli hyvällä sykkeellä satasen alkuerissä. Kuva: Jussi Salminen

Liukkosella hyvää aamuvauhtia

Ari-Pekka Liukkosen vauhti päämatkalla 50 metrin vapaassa oli 21,45 ja parannusta kauden parhaaseen kertyi mukavasti yli kymmenys. Cetus Espoon edustaja lähtee välieriin 10. sijalta. Edellisissä EM-kisoissa finaalin karsinataraja oli 21,23.

Miesten 100 metrin rintauinnissa Olli Kokko oli jälleen aivan semifinaalien kynnyksellä. Keskiviikon 50 metrillä vain kahdeksalla sadasosalla karsiutunut lahtelainen oli nyt 0,21 sekunnin päässä välieristä. Kokko kohensi tuloksella 58,91 omaa viimevuotista ennätystään tasan sekunnilla ja oli 20:s.

Olli Kokko voitti oman eränsä aivan suvereenisti komealla ennätysajalla. Kuva: Jussi Salminen

Naisten 4x50 metrin vapaauintiviestin joukkue ui pirteästi. Nea-Amanda Heinola, Fanny Teijonsalo, Lotta Upanne ja Veera Kivirinta kellottivat 1.40,53 ja sijoittuivat alkuerissä 12. sijalle. Aloitusosuudella Heinola kellotti kauden parhaansa 25,26 ja vain 0,08 sekunnin päähän ennätyksestään.