Nuorten MM-hypyt päätökseen Montrealissa - Kerttu Toivonen hyppäsi kerrosten seitsemänneksi

#UUTINEN #UIMAHYPYT 5.12.2022

Uimahyppyjen nuorten MM-mitaleista kilpailtiin viime viikolla Kanadan Montrealissa. Suomen kahden urheilijan joukkue onnistui mainiosti, kun Kerttu Toivonen toi finaalin seitsemännen sijan B-tyttöjen kerroksilta ja Eerika Repo oli 17:s B-tyttöjen metrin ponnahduslaudalla. 

Ensimmäisissä nuorten MM-kisoissa kilpaillut Kerttu Toivonen hyppäsi alkukilpailussa tasaisen sarjan. Toivonen oli alkukilpailun kymmenes. Valmentaja Satu Uusitalo kehui Toivosen kisarutiinia, mutta myös tahtoa valmistautua parhaalla mahdollisella tavalla kovaan kilpailuun.

”Saavuttuamme Montrealiin aikaerosta huolimatta Kerttu halusi samoin tein hallille tutustumaan kisapaikkaan ja hyppäämään riittävästi ennen kilpailua. Se näkyi hienosti jo alkukilpailussa, kun hyppysarja oli tasaisen laadukas”, kehui Uusitalo. 

Kolmen vapaavalintaisen hypyn finaalissa Kerttu Toivonen nosti tasoaan entisestään. Jännitystä ei enää ollut alkukilpailun tavoin ilmassa. 

”Alkukisa jännitti, finaali ei enää niin paljon. Kisahypyt onnistuivat hyvin, suoritukset olivat aika lailla samanlaisia kuin treeneissäkin. Finaalissa 205C eli taaksepäin kaksi ja puoli kierrosta kerien onnistui alkukilpailua paremmin”, kertasi Toivonen suorituksiaan. 

Kerttu Toivosen erinomaisesta onnistumisesta kertoo myös se, että hän oli eurooppalaisista hyppääjistä koko kisan kolmanneksi paras. 

Eerika Revon valmistautuminen nuorten MM-kisoihin ei ollut paras mahdollinen, mutta nuorten EM-pronssimitalisti oli tyytyväinen päästessään kilpailemaan. 

”Olin iloinen, että lähdin kisaamaan, vaikka harjoitteluaika jäi lyhyeksi. Lopputulos tietenkin harmittaa, mutta kyllä alkukilpailusarjassa oli myös onnistumisia”, mietti Repo, joka ei yltänyt 12 parhaan finaaliin. 

Haasteet näkyivät vauhdillisissa hypyissä. 

"Vauhdillisissa hypyissä oli varoivaisuutta, mutta paikalta lähtevät hypyt olivat hyviä”, jatkoi Repo. 

Tulokset 
Kerrokset I 1m ponnahduslauta

Lisää vastaavia uutisia