Odessa Jääskeläinen oli Jönköpingin superonnistuja

#UUTINEN #UIMAHYPYT 23.5.2023

Ruotsin nuorten mestaruuskilpailut käytiin 19.5–21.5. Jönköpingissä. Suomesta oli mukana viisi uimahyppääjää: Odessa Jääskeläinen, Eerika Repo, Wilma Perkiö ja kilpailutauolta paluun tehneet Elsa Korhonen ja Hannah Puranen.

Kevään viimeisessä näyttökilpailussa nähtiin hienoja suomalaishetkiä. Odessa Jääskeläinen oli Jönköpingin superonnistuja kahdella Ruotsin mestaruudella, kahdella henkilökohtaisella ennätyksellä ja kolmella nuorten EM-kisojen A-valintarajan ylityksellä. Jääskeläinen rikkoi myös metrin laudalla nuorten MM-kisojen A-rajan, vaikka harjoittelun pääpainopiste on vahvasti olympiatelineillä. 

Metrin huipputuloksen lisäksi Jääskeläinen ja Eerika Repo ponnistivat ennätyspisteensä tyttöjen kolmen metrin parihypyissä. Kaksikko on aloittanut yhteisen taipaleensa vastikään tänä keväänä, ja tekeminen näyttää lupaavalta. Ruotsin mestaruus irtosi vahvalla M-luokan tuloksella. Repo teki SM-tuloksen ja oman ennätyksen A-tyttöjen 3 metrin laudalla, mikä on ensimmäisen vuoden A-tytöltä hieno tulos. Wilma Perkiö teki kauden parhaansa ja otti viidennen sijan A-tyttöjen metrillä. 

- Kausi on ollut pitkä ja varmasti tässä vaiheessa kevättä on jo väsymystä ilmassa. Mahtavaa, että meidän urheilijamme jaksavat vielä kilpailla ja saavat itsestään vieläpä parhaansa irti kovassa paikassa.  Osalle on kehittynyt tosi hyvät kisarutiinit. Ne tuovat lisää itseluottamusta, eivätkä ainakaan heikennä kilpailusuorituksen perustasoa. Moni on kilpaillut tänä keväänä paljon, eikä ihme, että myös nuorten EM-kisojen A-valintarajoja on ylitetty runsaasti, iloitsee nuorten Olympiavalmentaja Salla Sofieva.

Asiasanat

uimahypyt