EM 2000 VIDEO: Jarno Pihlava ui EM-hopeaa kotiyleisön hurratessa!

#TARINA #UINTI #UIMAHYPYT 5.7.2020

Jarno Pihlava oli EM-kotikisojen aikaan 21-vuotias. Hän avasi kisoissa kansainvälisen mitalitilinsä. Kuva: Yle

Helsingissä järjestettiin kesällä 2000 uinnin, uimahyppyjen, taitouinnin ja avovesiuinnin EM-kilpailut. Tapahtuma on suurin suomalaisessa uintiurheilussa toteutettu ponnistus, jonka onnistumiseen tarvittiin iso joukko lajeille sydämensä menettäneitä toimijoita. Kilpailut pidettiin 28.6.–9.7. Mäkelänrinteen upouudessa uintikeskuksessa ja Espoon Pitkäjärvellä. Tässä juttusarjassa kerromme päivittäin kisoihin liittyvistä tapahtumista ja henkilöistä.

Lue kaikki EM 2000 -tarinat tästä!

Pihlava näytti ottavan supertasaisen finaalin voiton

Jarno Pihlavan 100 metrin rintauintifinaali oli Helsingin kisojen trilleri. Marginaalit olivat todella pienet, kun kaikki mitalistit mahtuivat sekunnin kymmenyksen sisään. Katso alempaa videokooste edeltäneen päivän finaalista ja Jarno Pihlavan EM-muistoista.

5. heinäkuuta Helsingin EM-kisojen iltauinneissa nähtiin kolme suomalaista. Miesten 200 metrin perhosessa kisasivat Vesa Hanski ja Tero Välimaa. Hanskille kohtalo oli julma, hän oli välierien yhdeksäs, ja karsiutui ensimmäisenä EM-finaalista. Aika oli kuitenkin hyvä, 2.00,38 ja lähellä Hanskin SE-tasoa. Marginaalia kärkikaksikkoon jäi vain 24 sadasosasekuntia. Tero Välimaa sijoittui välierien 11:nneksi.

Anu Koivisto avasi EM-uintinsa 200 metrin sekauinnilla ja eteni kevyellä uinnilla välieriin. Illan semifinaaleissa hän paransi vauhtiaan parilla sekunnilla lukemiin 2.19,45 ja sijoittui 13:nneksi.

Aamun alkuerissä 5.7. ui myös Tero Räty. Hän oli selkäuintisprintin alkuerien 27:s.

Piekkanen ja Puhakka hyppäsivät välieriin

Myöhään illalla 5.7. kisattiin vielä uimahypyissä miesten kolmen metrin ponnahduslaudan alkukilpailu. Jukka Piekkanen ja Joona Puhakka olivat iskussa ja lunastivat paikat seuraavan päivän välieriin, eli 18 parhaan joukkoon. Telineen pronssimitalia puolustava Piekkanen oli alkukilpailun neljäs pistein 390,66. Puhakka keräsi 334,47 pistettä ja oli 17:s.