Kutsu 25m

Kilpailukutsu

Cetus Espoo järjestää yhteistyössä Suomen Uimaliiton kanssa

Suomen lyhyen radan mestaruuskilpailut 2021

16.–19.12.2021 Espoonlahden uimahallissa, 25 m allas, 8 rataa, automaattinen ajanotto. Kilpailuissa uidaan myös nuorten lyhyen radan mestaruusuinnit ja parauinnin lyhyen radan SM-kilpailut.

Kilpailujaksot

Torstai 16.12.: alkuerät klo 9.30, finaalit klo 18.00 

Perjantai 17.12.: alkuerät klo 9.30, finaalit klo 18.00 

Lauantai 18.12.: alkuerät klo 9.30, finaalit klo 18.00

Sunnuntai 19.12.: alkuerät klo 9.30, finaalit klo 18.00 

Verryttely alkaa 1,5 tuntia ennen kilpailujakson alkua. 

Lajijärjestys

Lajijärjestys

SM-kilpailuissa uidaan alkuerät ja A-/B-finaalit 50–100 m matkoilla. 200–400 m matkoilla uidaan alkuerät ja A-finaali. 800–1500 m matkat uidaan suorina loppukilpailuina siten, että nopein erä sijoitetaan iltajaksoon. Viestilajit kilpaillaan suorina loppukilpailuina. Nuorten SM-viestit uidaan aamujaksossa ja aikuisten SM-viestit iltajaksossa.

Mikäli lajissa on uimareita 3 tai vähemmän, uidaan kyseinen laji suorana loppukilpailuna aamujaksossa. Mikäli uimareita on neljästä kahdeksaan (para neljästä kuuteen), uidaan kyseinen laji suorana loppukilpailuna iltajaksossa.

Saadakseen sijoituksen uimarin on saavutettava tulos, joka oikeuttaa FINA- tai WPS-pisteisiin.

Aamun alkuerissä käytetään aina ylilähtöä ellei kyseessä ole jonkun suorana loppukilpailuna uitavan lajin tai ikäsarjan kuuma erä.

Nuorten mestaruuskilpailut

Nuorten SM-sijoitukset ratkotaan aamujakson alkuerissä. Alkuerien perusteella 8 tai 16 parasta lajista riippuen pääsee loppukilpailuvaiheeseen, vaikka aikuisten aikarajaa ei olisi alitettu ennen kilpailua. Kaikissa lajeissa ratkotaan sekä nuorten että aikuisten mestaruudet. 

Parauinnin SM-kilpailut

  1. Parauimareiden mestaruuskilpailut uidaan WPS:n (World Para Swimming) sääntöjen mukaan.
  2. Parauimarit uivat luokissa S1-10 (liikuntavammaiset uimarit), S11-13 (näkövammaiset uimarit sekä S14 (kehitysvammaiset uimarit). Uimarin tulee olla luokiteltu ennen SM-kilpailuihin osallistumista.
  3. Parauimareiden lajeissa (lajijärjestyksessä sinisellä) uidaan aamulla alkukilpailut ja iltajaksossa loppukilpailu 50–100 m matkoilla, johon pääsee pisteiden perusteella kuusi (6) parasta uimaria. 200 & 400 m matkoilla laji uidaan suorana loppukilpailuna kokonaisuudessaan aamujaksossa.
  4. Parauimareiden sijoitukset sekä loppukilpailuun päässeet ratkotaan pisteiden perusteella, missä uitua aikaa verrataan saman vammaluokan maailmanennätysaikaan.
  5. Parauinnin lajit uidaan kuudella radalla.

Osanotto-oikeus

Suomen Uimaliiton Yleismääräyksissä mainitun osanotto-oikeuden mukaan.

Ilmoittautumiset

Ilmoittautumiset 6.12.2021 mennessä Tempukseen. Viestijoukkueiden kokoonpanot ilmoitetaan Tempukseen ilmoittautumisen yhteydessä.

Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista kilpailun ensimmäisen jakson peruuttamisaikaan saakka. Edelliseen päivään saakka tämän voi tehdä Tempuksessa ja tämän ajankohdan jälkeen kilpailunjohtajalle joukkueenjohtajapalaverissa. Huomioithan, että varsinaisten ilmoittautumisten muokkaaminen Tempuksessa muuttaa kyseiset ilmoittautumiset jälki-ilmoittautumisiksi. Ilmoittautumismaksu tulee tällöin olla myös maksettuna. Jälki-ilmoittautuminen tulkitaan normaaliksi ilmoittautumiseksi esimerkiksi lähtöjärjestystä tehdessä. Jälki-Ilmoittautumismaksu on viisinkertainen (55 eur) normaaliin ilmoittautumismaksuun (11 eur) nähden.

Ratajärjestyksen laadinnassa huomioidaan Suomen Uimaliiton hyväksymällä tavalla tehty hyvitys 50 m radalla uiduille ajoille.

Viestijoukkueiden kokoonpanot ilmoitetaan Tempukseen ilmoittautumisen yhteydessä. Viestijoukkueille hyväksytään vain laskettujen aikojen perusteella luotu ilmoittautumisaika. Viestijoukkueen kokoonpanon muutos ei vaikuta viestijoukkueen ilmoitettuun aikaan.

Aikarajat

Aikarajat julkaistaan Uimaliiton verkkosivuilla. Aikaraja tulee olla saavutettuna 15.11.2018–16.12.2021 välisenä aikana. Vammaisuinnin SM-kilpailuun ei ole aikarajoja, vain tilastokelpoinen tulosvaatimus 15.11.2018–16.12.2021 väliseltä ajalta. Nolla-ajoilla ei voi osallistua SM-kilpailuun.

Aikarajat

Osanottomaksu

11,00 € / startti maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä Cetus Espoo ry:n tilille:

IBAN FI59 1432 3000 2198 73

Viestikenttään seuran nimi ja starttimäärä. Jälki-Ilmoittautumismaksu on viisinkertainen (55 eur) normaaliin ilmoittautumismaksuun (11 eur) nähden.

Peruutukset ja osallistumisvahvistus

Kilpailijan tai viestijoukkueen osanotto yhteen tai useampaan lajiin voidaan peruuttaa. Peruutus on tehtävä kirjallisesti. Ilmoittautumisajan päättymiseen asti peruutus tehdään sähköisessä ilmoittautumisjärjestelmässä. Finaaliperuutukset 30min lajin päättymisen jälkeen.

Ilmoittautumisajan päätyttyä peruutus tulee tehdä kirjallisesti kilpailun järjestäjälle viimeistään tuntia ennen aamun kilpailujakson alkua. Tämän jälkeen peruutus on mahdollista vain pakottavista syistä. Myöhemmin kuin tuntia ennen alkukilpailun alkua tehdystä peruutuksesta kilpailun järjestäjä on oikeutettu perimään kolminkertaisen starttimaksun suuruisen peruutusmaksun (33 eur). Pakottavasta syystä (lääkärintodistus) tehdystä peruutuksesta ei peritä peruutusmaksua.

Peruuttamattomasta poisjäännistä laskutetaan kymmenkertainen ilmoittautumismaksu (110 eur).

Peruutuspaikalta nostetaan välierään tai loppukilpailuun korkeintaan alkukilpailun jälkeen sijalla 24 oleva. Peruutuksen kautta tarjottava paikka (A-/B-loppukilpailu) on otettava vastaan 5 min kuluessa tarjouksesta. Ajan päätyttyä paikan tarjoaminen siirtyy autom. seuraavalle, mikäli paikkaa ei ole otettu vastaan.

Kaikki peruutukset ja vahvistukset paikan vastaanottamisesta tulee tehdä järjestäjän ilmoittamalla tavalla.

Joukkueenjohtajien kokous

Joukkueenjohtajien kokous pidetään uimahalla keskiviikkona 15.12. kello 18.00. Säännöt edellyttävät jokaisen kilpailuun osallistuvan joukkueen edustusta kokouksessa. Seuran tulee nimetä joukkueenjohtaja viimeistään joukkueenjohtajien kokouksessa. Tämä henkilö vastaa kyseisen kilpailun aikaisien alkuerien ja loppukilpailupaikkojen peruutuksista ja vahvistuksista sekä viestijoukkueen kokoonpanomuutosten ilmoittamisesta.

Ilmoittaudu mukaan tomitsijaksi TÄSTÄ  

Ruokailut ja paikallisliikenne

Varaukset hallin kahvioon kootusti seuroittain: cafelahti@windyday.fi varaukset ennen perjantaita 10.12.21

Majoitus

Sokos Hotel Tapiola Garden ja Radisson Blue Hotel Otaniemi

Lisätietoa: www.cetus.fi 

Tervetuloa Espooseen!