Kutsu 25m

Kilpailukutsu

Tampereen Uinnin Tuki järjestää yhteistyössä Suomen Uimaliiton kanssa

Suomen lyhyen radan mestaruuskilpailut 2019

12.–15.12.2019 Tampereen uintikeskuksessa, 25 m allas, 8 rataa, automaattinen ajanotto. Kilpailuissa uidaan myös nuorten lyhyen radan mestaruusuinnit ja vammaisuinnin lyhyen radan SM-kilpailut.

Kilpailujaksot

Torstai 12.12.: alkuerät klo 9.30, finaalit klo 17.00

Perjantai 13.12.: alkuerät klo 9.30, finaalit klo 17.00

Lauantai 14.12.: alkuerät klo 9.30, finaalit klo 17.00

Sunnuntai 15.12.: alkuerät klo 9.30, finaalit klo 17.00

Verryttely alkaa 1,5 tuntia ennen kilpailujakson alkua. Verryttelymahdollisuus keskiviikkona 11.12. klo 17.30–20.00.

Lajijärjestys

Lajijärjestys

SM-kilpailuissa uidaan alkuerät ja A-/B-finaalit 50–100 m matkoilla. 200–400 m matkoilla uidaan alkuerät ja A-finaali. 800–1500 m matkat uidaan suorina loppukilpailuina siten, että nopein erä sijoitetaan iltajaksoon. Viestilajit kilpaillaan suorina loppukilpailuina. Nuorten SM-viestit uidaan aamujaksossa ja aikuisten SM-viestit iltajaksossa.

Mikäli lajissa on uimareita 3 tai vähemmän, uidaan kyseinen laji suorana loppukilpailuna aamujaksossa. Mikäli uimareita on neljästä kahdeksaan, uidaan kyseinen laji suorana loppukilpailuna iltajaksossa.

Aamun alkuerissä käytetään aina ylilähtöä ellei kyseessä ole jonkun suorana loppukilpailuna uitavan lajin tai ikäsarjan kuuma erä.

Nuorten mestaruuskilpailut

Nuorten SM-sijoitukset ratkotaan aamujakson alkuerissä. Alkuerien perusteella 8 tai 16 parasta lajista riippuen pääsee loppukilpailuvaiheeseen, vaikka aikuisten aikarajaa ei olisi alitettu ennen kilpailua. Kaikissa lajeissa ratkotaan sekä nuorten että aikuisten mestaruudet.

Vammaisuinnin SM-kilpailut

  1. Vammaisuimareiden mestaruuskilpailut uidaan WPS:n (World Para Swimming) sääntöjen mukaan.
  2. Vammaisuimarit uivat luokissa S1-10 (liikuntavammaiset uimarit), S11-13 (näkövammaiset uimarit sekä S14 (kehitysvammaiset uimarit). Uimarin tulee olla luokiteltu ennen SM-kilpailuihin osallistumista.
  3. Vammaisuimareiden lajeissa (lajijärjestyksessä sinisellä) uidaan aamulla alkukilpailut ja iltajaksossa loppukilpailu 50–200 m matkoilla, johon pääsee pisteiden perusteella kahdeksan (8) parasta uimaria. 400 m matkoilla laji uidaan suorana loppukilpailuna kokonaisuudessaan aamujaksossa.
  4. Vammaisuimareiden sijoitukset sekä loppukilpailuun päässeet ratkotaan pisteiden perusteella, missä uitua aikaa verrataan saman vammaluokan maailmanennätysaikaan.

Osanotto-oikeus

Suomen Uimaliiton Yleismääräyksissä mainitun osanotto-oikeuden mukaan.

Ilmoittautumiset

Ilmoittautumiset 2.12.2019 mennessä Tempukseen. Viestijoukkueiden kokoonpanot ilmoitetaan Tempukseen ilmoittautumisen yhteydessä.

Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista kilpailun ensimmäisen jakson peruuttamisaikaan saakka. Edelliseen päivään saakka tämän voi tehdä Tempuksessa ja tämän ajankohdan jälkeen kilpailunjohtajalle joukkueenjohtajapalaverissa. Huomioithan, että varsinaisten ilmoittautumisten muokkaaminen Tempuksessa muuttaa kyseiset ilmoittautumiset jälki-ilmoittautumisiksi. Ilmoittautumismaksu tulee tällöin olla myös maksettuna. Jälki-ilmoittautuminen tulkitaan normaaliksi ilmoittautumiseksi esimerkiksi lähtöjärjestystä tehdessä. Jälki-Ilmoittautumismaksu on viisinkertainen (55 eur) normaaliin ilmoittautumismaksuun (11 eur) nähden.

Ratajärjestyksen laadinnassa huomioidaan Suomen Uimaliiton hyväksymällä tavalla tehty hyvitys 50 m radalla uiduille ajoille.

Viestijoukkueiden kokoonpanot ilmoitetaan Tempukseen ilmoittautumisen yhteydessä. Viestijoukkueille hyväksytään vain laskettujen aikojen perusteella luotu ilmoittautumisaika. Viestijoukkueen kokoonpanon muutos ei vaikuta viestijoukkueen ilmoitettuun aikaan.

Aikarajat

Aikarajat julkaistaan Uimaliiton verkkosivuilla. Aikaraja tulee olla saavutettuna 16.11.2017–12.12.2019 välisenä aikana. Vammaisuinnin SM-kilpailuun ei ole aikarajoja, vain tilastokelpoinen tulosvaatimus 16.11.2017–12.12.2019 väliseltä ajalta. Nolla-ajoilla ei voi osallistua SM-kilpailuun.

Aikarajat

Osanottomaksu

11,00 € / startti maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä Tampereen Uinnin Tuki ry:n tilille:

IBAN FI0922751800001473

Viestikenttään seuran nimi ja starttimäärä. Jälki-Ilmoittautumismaksu on viisinkertainen (55 eur) normaaliin ilmoittautumismaksuun (11 eur) nähden.

Peruutukset ja osallistumisvahvistus

Kilpailijan tai viestijoukkueen osanotto yhteen tai useampaan lajiin voidaan peruuttaa. Peruutus on tehtävä kirjallisesti. Ilmoittautumisajan päättymiseen asti peruutus tehdään sähköisessä ilmoittautumisjärjestelmässä. Finaaliperuutukset 15min aamujakson päättymisen jälkeen.

Ilmoittautumisajan päätyttyä peruutus tulee tehdä kirjallisesti kilpailun järjestäjälle viimeistään tuntia ennen aamun kilpailujakson alkua. Tämän jälkeen peruutus on mahdollista vain pakottavista syistä. Myöhemmin kuin tuntia ennen alkukilpailun alkua tehdystä peruutuksesta kilpailun järjestäjä on oikeutettu perimään kolminkertaisen starttimaksun suuruisen peruutusmaksun (33 eur). Pakottavasta syystä (lääkärintodistus) tehdystä peruutuksesta ei peritä peruutusmaksua.

Peruuttamattomasta poisjäännistä laskutetaan yhdeksänkertainen ilmoittautumismaksu (99 eur), eikä uimari ole enää saman päivän aikana oikeutettu osallistumaan mihinkään lajiin.

Peruutuspaikalta nostetaan välierään tai loppukilpailuun korkeintaan alkukilpailun jälkeen sijalla 24 oleva. Peruutuksen kautta tarjottava paikka (A-/B-loppukilpailu) on otettava vastaan 5 min kuluessa tarjouksesta. Ajan päätyttyä paikan tarjoaminen siirtyy autom. seuraavalle, mikäli paikkaa ei ole otettu vastaan.

Kaikki peruutukset ja vahvistukset paikan vastaanottamisesta tulee tehdä järjestäjän ilmoittamalla tavalla.

Joukkueenjohtajien kokous

Joukkueenjohtajien kokous pidetään uimahallin kuntosalilla keskiviikkona 11.12. kello 19.00. Säännöt edellyttävät jokaisen kilpailuun osallistuvan joukkueen edustusta toisessa kokouksista. Seuran tulee nimetä joukkueenjohtaja viimeistään joukkueenjohtajien kokouksessa. Tämä henkilö vastaa kyseisen kilpailun aikaisien alkuerien ja loppukilpailupaikkojen peruutuksista ja vahvistuksista sekä viestijoukkueen kokoonpanomuutosten ilmoittamisesta.

Valmentajien akkreditointi

SM-uinneissa allastiloihin pääsevät vain akkreditoidut henkilöt. Yleisölle on varattu yläkatsomo jonne pääsy on vain pääsilipun ostaneille. Akkredointi passeja on rajallinen määrä seuroille. Teettehän kaikkien Akkreditointi hakemukset ajoissa, viimeistään 2.12.2019. Akkreditointi hakemus

Ruokailut ja paikallisliikenne

Lisätietoa: www.tre-uinti.fi

Tervetuloa Tampereelle!