Uimahyppyjen ja taitouinnin EM-edustajat nimetty

#UUTINEN #UIMAHYPYT #TAITOUINTI 14.4.2021

Pinja Kekki antoi EM-näyttöjä maaliskuussa Mäkelänrinteen Uintikeskuksessa.

Suomen edustajat taitouinnin ja uimahyppyjen EM-kilpailuihin Budapestiin on nimetty.

Uimahypyissä EM-kilpailuihin valittiin Juho Junttila, joka kilpailee Budapestissa sekä metrin että kolmen metrin ponnahduslaudalla. Junttila on osallistunut aiemmin useisiin arvokilpailuihin.

Junttilan kanssa EM-kilpailuihin lähtee hänen valmentajansa Satu Uusitalo.

Uimahyppääjille järjestettiin mahdollisuus EM-näyttöjen antamiseen Helsingissä, kun koronavirustilanteen vuoksi hyppääjät eivät ole päässeet kilpailemaan kansainvälisesti. Maaliskuun lopussa näyttöjä antanut Junttila oli tyytyväinen lähtötasoonsa.

– Se, että tietää EM-kisojen olevan edessä lisää treenimotivaatiota ja on hyvä saada konkreettinen tavoite. Kokeilin metriltä myös uutta hyppyä, mutta se ei ollut vielä kisavalmis. Pitää seurata, että kannattaako hyppyä tehdä EM-kisoissa vai menenkö aavistuksen tutummalla sarjalla, Junttila kertoi.

Kolme ensikertalaista taitouinnin EM-kisoihin

Taitouinnissa Suomea edustavat soolo Pinja Kekki sekä duo Linnea Pitkänen ja Sini Tuuli. EM-kilpailuiden taitouintijoukkueeseen kuuluvat myös valmentajat Mira Helmiö ja Iris Lucenius.

Kaikille taitouimareille kyseessä ovat ensimmäiset aikuisten arvokilpailut.

– Tuntuu hienolta ja olemme todella innokkaina lähdössä EM-kilpailuihin näyttämään omaa kehitystä ja osaamista. Olen tosi tyytyväinen duon kehitykseen, vaikka harjoituskatkoksia onkin tullut vuoden aikana, Pitkäsen ja Tuulin valmentaja Lucenius kommentoi.

Taitouinnissa EM-kilpaluihin annettiin poikkeuksellisesti virtuaalinäyttöjä koronaviruspandemian vuoksi. Kekki antoi näyttönsä Mäkelänrinteen Uintikeskuksessa ja Pitkänen ja Tuuli tekivät näyttönsä Leppävaaran uimahallissa. Näyttösuoritukset videoitiin kansainvälisen tuomaripaneelin arvosteltaviksi.

– On tietysti jännittävää kilpailla yli vuoden tauon jälkeen tuomareiden edessä. Isoja muutoksia ohjelmaan ei tehdä, vaan pieniä parannuksia ja nyt meidän pitää keskittyä erityisesti esiintymisen hiomiseen, koska se on yksi osa, mitä tuomarit arvostelevat, Lucenius kertoo.

Uimahyppyjen EM-kilpailut järjestään 10.–16. toukokuuta ja taitouinnin 10.–15. toukokuuta. EM-kilpailut oli alun perin tarkoitus järjestää vuoden 2020 toukokuussa, mutta ne siirrettiin koronaviruspandemian vuoksi.

Uinnin EM-joukkueen Budapestiin näet täältä.