Taitouinnin World Cupin kilpailut avattu Pekingissä

#UUTINEN #TAITOUINTI 10.4.2024

Taitouinnin World Cupin ensimmäinen osakilpailu käytiin Kiinan Pekingissä 5.–7.4.2024 ja Suomea kilpailussa edusti Pinja Kekki. Kilpailu oli erittäin kovatasoinen ja siellä nähtiin paljon MM-kilpailuiden finalisteja sekä useita mitalisteja. Kekki kilpaili sekä soolon teknisellä että soolon vapaaohjelmalla. Hyvillä elementeillä Kekki suoriutui teknisellä soololla sijalle yhdeksän ja vapaalla soololla sijalle 10.

Teknisen soolon kisa-aamuna olo oli varma ja fiilis sopivan rento. Valmentaja Kristina Kekin mukaan uimari ei ole koskaan ollut mikään jännittäjä kilpailuissa, mutta uran edetessä isoimmissa kilpailuissa paineita on alkanut tulla eri tavalla.

–  Olin tyytyväinen, että Pinja pystyi hallitsemaan hyvin hermonsa. Suorituksessa näkyi hyvää keskittymistä jokaiseen liikkeeseen kerrallaan. Tekniset elementit olivat hyviä ja molempien vapaiden hybridien kaikki kierteet olivat tarkkoja sekä läpi meneviä, valmentaja kommentoi.

Onnistuneen henkisen valmistautumisen lisäksi hyvää suoritusta edesauttoi myös loistava lämmittely. Kilpailuaikataulu oli erinomainen ja kisa-aamuina pystyi hyvin verryttelemään ensin tunnin kuivalla maalla ja sitten pari tuntia vedessä. Juuri ennen suoritusta kevyt juokseminen harjoitusaltaan vierellä piti lämmön hyvin yllä.

Heti teknisen soolon kisan jälkeen Kekki hyppäsi takaisin treenialtaaseen tekemään muutoksia seuraavan päivän vapaata sooloa varten. Muutoksia tuli tehtyä seitsemästä hybridistä neljään. Viimehetken muutokset koreografiaan ja valmentajakorttiin tullattavat uudet liikkeet eivät onneksi stressanneet Kekkejä.

– On mukavaa, että Pinja on nopea oppija. Se takaa sen, että hänellä on resursseja tarpeen vaatiessa myös tulevaisuudessakin tehdä viimehetken muutoksia kisapaikalla, Kristina Kekki toteaa.

Kaikki tulokset

Kuva ja teksti: Kristina Kekki

Henkilöt

Pinja Kekki

Asiasanat

Maailmancup