Jallow ja Lahtinen aloittivat mitaleilla Budapestissa

#UUTINEN #UINTI 4.10.2019

Laura Lahtinen ei ole koskaan aiemmin osallistunut maailmancupuinteihin. Kuva: Jari Varjonen

Uinnin maailmancupin neljäs osakilpailu käydään perjantaista sunnuntaihin Budapestin Duna Arenalla, jossa kisattiin kesän 2017 MM-uinnit ja elokuussa nuorten MM-uinnit. Suomesta on mukana yli 20 uimaria, kun kisat kuuluvat sekä aikuisten että nuorten uintimaajoukkueiden ohjelmaan ja lisäksi mukana on seuraedustajia. Viime kesän Gwangjun MM-uintijoukkueesta mukana ovat Ida Hulkko, Mimosa Jallow, Laura Lahtinen, Ari-Pekka Liukkonen sekä Riku Pöytäkivi. Kilpailut uidaan 50 metrin radalla, joten niissä on mahdollista antaa tulosnäyttöjä Tokion olympiauinteihin. 

Jallow ui hopeaa sprinttimatkalla

Mimosa Jallow ui toiseksi 50 metrin selkäuinnin maailmancupfinaalissa perjantai-iltana. Hän kurotti finaalissa aikaan 28,14, mikä oli kolme sadasosasekuntia kovempaa kuin aamun alkuerissä. Finaalin voiton vei Hollannin Kira Toussaint ajalla 27,68. Jallow'n Suomen ennätys on 27,42.

50 metrin vapaassa Jallow karsiutui finaalista 0,16 sekunnin erolla.

Mimosa Jallow nappasi hopeaa ensimmäisenä kisapäivänä. Kuva: Jari Varjonen

Lahtisen ensimmäinen ilta mc-uinneissa päättyi podiumille

Kahdella matkalla ensimmäiset maailmancupkisansa avannut Laura Lahtinen eteni varmoin ottein finaaleihin 200 metrin perhosessa ja rintauinnissa. Perhosuinnissa Lahtinen oli erien seitsemäs ja rintauinnissa kakkonen. Iltajaksossa Lahtinen päätti panostaa rintauintiin ja jätti perhosfinaalin väliin.

16-vuotias pinnisti palkintopallille asti rintauintifinaalissaan, 2.27,82 toi hänelle kolmannen sijan yhden sadasosan turvin. Voiton vei Slovenian Tjasa Vozel 1,3 sekuntia Lahtista nopeampana. Lahtisen nuorten Suomen ennätys on viime kesältä lukemissa 2.26,89. 

Mäkinen kirjautti kisarajan rutiinilla

Vandersin Kalle Mäkinen kiiti perjantain aamujaksossa 50 metrin vapaauinnissa nuorten EM-uintien B-rajan alle. Mäkinen kellotti 23,56 ja jäi A-rajasta vain seitsemän sadasosasekuntia. Mäkisen viimekeväinen ennätys on vakuuttavissa lukemissa 23,40. Ari-Pekka Liukkonen kisasi myös päämatkallaan 50 metrin vapaassa, 22,80 tuotti 11. sijan 0,15 sekunnin päässä finaalipaikasta.

Nuorten maajoukkueen Lotta Pälsi oli ennätysvauhdissaan 200 metrin perhosessa. Simmiksen edustaja ui aikaan 2.20,75 ja paransi omaa parastaan vajaalla sekunnilla. 

Kisat jatkuvat Budapestissa sunnuntaihin asti. 

Tulospalvelu 

Kalle Mäkinen on löytänyt vapaauintiinsa vahvan vauhdin. Kuva: Marjoona Teljo

 

Asiasanat

Maailmancup