Berliinin aamussa tehtailtiin SE-aikoja

#UUTINEN #UINTI 6.8.2017

Uinnin maailmancupin toinen osakilpailu alkoi sunnuntaina Berliinissä . Suomalaisuimarit olivat hurjassa vireessä heti alkuerissä, voimaan jäi kaksi sprinttimatkojen Suomen ennätystä, melkein kolme.

Naisten 50 metrin selkäuinnissa Mimosa Jallow rysäytti todella hurjan tuloksen. Hän oli erien neljänneksi nopein ajalla 26,88 ja eteni illan finaaliin. Jallowin nimissä ollut Suomen ennätys oli 27,36, eli parannusta joulukuussa 2015 uituun ennätykseen tuli peräti 0,48 sekuntia, mikä on 50 metrin matkalla käsittämättömän kova noteeraus. Kansainvälistä mittakaavaa ajalle antaa se, että edellisissä lyhyen radan EM-uinneissa matkan finaaliin vaadittiin 26,96.

50 metrin selkäuinnin SE päivittyi jo hetken ennen Jallowin starttia. Paria erää aiemmin uinut Jenna Laukkanen ehti pitää Suomen ennätystä kolmisen minuuttia ajalla 27,23. Laukkanen oli yhdeksäs ja jäi vain sadasosasekunnin finaalipaikasta. Finaali uidaan sunnuntaina klo 19.05.

Pöytäkivi petrasi toukokuista SE:tään

Riku Pöytäkivi oli oivassa vireessä päämatkallaan 50 metrin perhosessa. Hän kellotti uuden Suomen ennätyksen luvuin 22,85 ja oli aamun toiseksi nopein Valko-Venäjän Yauhen Tsurkinin jälkeen vain neljän sadasosasekunnin päässä. Pöytäkivi paransi toukokuussa uimaansa SE-aikaa kuudella sadasosalla. Jallowin tapaan Pöytäkivi kellotti selkeän EM-finaalitason tuloksen ja jatkaa illan finaalissa sunnuntaina klo 19.18. Chad Le Clos ja Tom Shields etenivät arvokisamitalisteina suoraan mukaan finaaliin uimatta alkueriä.

Laukkanen nousi suomalaistilastossa neljä pykälää

Jenna Laukkanen oli lähellä lyödä taululle SE-lukemat vielä 50 metrin perhosuinnin alkuerissä. Hän paransi sivumatkallaan omaa ennätystä yli seitsemän kymmenystä lukemiin 26,18. Tämä uupui Sini Kuutamon melkein viisi vuotta vanhasta Suomen ennätyksestä vain kuusi sadasosasekuntia, mutta nosti Laukkasen tällä matkalla kaikkien aikojen toiseksi nopeimmaksi suomalaisnaiseksi tilaston kuudennelta sijalta. Laukkanen oli yhdeksäs, eli karsiutui finaalista ensimmäisenä 0,18 sekunnin marginaalilla. 


Tulospalvelu 

Asiasanat

Maailmancup