Mixed-viesti ui viidenneksi Budapestissa

#UUTINEN #UINTI 6.10.2018

Budapestin maailmancupkisan päätösilta lauantaina oli tapahtumarikas. Jenna Laukkanen kuittasi palkintorahaa rintauintisprintissä, Anniina Kallio debytoi maajoukkueviestissä ja Riku Pöytäkivi todisti vierestä harvinaista ME-vauhtia.

Jenna Laukkanen kurotti viidennelle sijalle 50 metrin rintauinnin finaalissa uinnin maailmancupin Budapestin osakilpailun päätösjaksossa lauantaina. Laukkasen vauhti oli hyvin lähellä puolen minuutin alitusta, kun kello pysähtyi kauden parhaaseen aikaan 30,04. Hänen Suomen ennätyksensä viime joulukuun EM-uinneista on tasan puoli sekuntia kovempi.

Suomi starttasi lauantaina sekajoukkueiden 4x50 metrin sekauintiviestissä, jossa tie aukesi finaaliin ja siellä viidennelle sijalle. Selkäuinnilla aloitti Jenna Laukkanen, rintauintiosuudella oli Ari-Pekka Liukkonen, perhosuimarina Riku Pöytäkivi ja vapaauimariksi lainattiin nuorten maajoukkueesta Raision Urheilijoiden Anniina Kallio. Suomalaisten finaaliaika oli 1.41,29 ja se uupui kärkikolmikosta vain 1,39 sekuntia. Avausosuudella Laukkanen jäi vain 11 sadasosasekuntia omasta 50 metrin selkäuinnin ennätyksestään ajalla 27,11.

Riku Pöytäkivi raivasi tiensä maailmancupin finaaliin lauantain lajissaan. 50 metrin perhosessa Pöytäkivi päätyi seitsemännelle sijalle kovalla ajalla 22,83. Tämä uupui vain 0,06 sekuntia hänen syyskuisesta Suomen ennätyksestään. Finaalissa kirjoitettiin historiaa, kun Brasilian Nicholas Santos passitti historiaan lähes 9-vuotiaan maailmanennätyksen. Kokeneeksikin luonnehdittu 38-vuotias Santos perhosteli 21,75, kun Steffen Deiblerin kumipuvulla uitu ME-aika oli 21,80.

Tulospalvelu 

Asiasanat

Maailmancup