Plaanin naisille kaksoisvoitto sprinttiviestissä

#UUTINEN #UINTI 19.10.2019

Naisten vapaauintiviestin SM-mitalistit. Kuva: Jussi Salminen

Lappeenrannan Grand Prix -uintien avauspäivä päätettiin 4x50 metrin SM-viesteihin. Naisten sprinttiviestinä oli vapaauintiviesti ja sen ylvääseen tuplavoittoon ui Kampuksen Plaani ykkös- ja kakkosjoukkueillaan. Pronssia otti Cetus Espoo.

Suomen mestareiksi Plaanin ykkösessä uivat Selma Soininen, Susanne Hirvonen, Mimosa Jallow ja Vivian Heräjärviajalla 1.44,79. Mimosa Jallow oli joukkueensa vahvin osuusajalla 24,44. Hän myös johti GP-pistekisaa avauspäivän jälkeen.

- Nyt on hauskaa kisata, tämä on vasta toinen kisani tälle kaudelle. Täytyy sanoa, että tänään vauhti ylitti jopa odotukset. Vaikka tiesin, että nyt olisi vaikea tehdä ennätyksiä, silti satasen perhonen tuli melkein ennätykseen. Ja kyllä vapaauintikin alkaa löytymään, Jallow pohti.

Miesten sekauintiviestin SM-mitalistit. Kuva: Jussi Salminen

TaTU nousi korokkeelle suoraan ykköseksi

Miesten 4x50 metrin sekauintiviestin mestaruuteen porhalsi TaTU Tampere, joka kirkasti viime vuoden neljättä sijaansa roimasti Roope Kastarisen, Jyri Lähteen, Anton Herralan ja Tony Erikssonin ansiosta. Voittoaika oli 1.40,03

Hopealle sijoittui Cetus Espoo ja pronssille Uinti Tampere. Cetuksen riveissä Ari-Pekka Liukkonen kantoi taas tuttua ankkuriosuuden vastuuta nostaen espoolaisjoukkueen kuudennelta sijalta kakkoseksi. Liukkonen oli tyytyväinen avauspäiväänsä Lappeenrannassa, hän voitti 100 metrin vapaauinnin ajalla 49,12:

- Täysin treenin kannalta otan nämä kisat, SM-viestien takia tulin. Satasen vapaa kulkee yhtä hyvin kuin mihin se viime kesänä jäi SM- ja MM-kisoissa. Kisaan parin viikon päästä Stavangerissa ja ehkä vielä Dohan maailmancupissa, mutta en varmaan muuta enää ennen Glasgow’n EM-kisoja, Liukkonen kertoi.

Nader Khalili pisteli huippuvauhtia 50 metrin matkoilla. Kuva: Jussi Salminen

Khalili taas SE-vireessä

Vaasan Uimaseuran Nader Khalili oli huippuvireessä GP-uintien avauspäivänä. Hän kellotti kaksi vammaisuinnin Suomen ennätystulosta sprinttimatkoilla. 50 metrin rintauinnin kehitysvammaisten luokan SE koheni aikaan 34,65 ja 50 metrin perhosuinnissa aikaan 28,96.

Asiasanat

Grand Prix