GP-uinnit ja SM-viestit kisataan Lappeenrannassa

#UUTINEN #UINTI 17.10.2019

Lappeenrannan uimahalli toimii aikuisten SM-kisanäyttämönä 17 vuoden tauon jälkeen. Kuva: LrU

Lappeenrannan Uimarit järjestää tulevana viikonloppuna Grand Prix -uinnit. Kilpailut uidaan 25 metrin radalla ja niiden yhteydessä ratkotaan myös 4x50 metrin matkojen SM-viestit. GP-uinneissa uimarit keräävät pisteitä, joiden perusteella jaetaan rahapalkintoja.

Lappeenrannassa on kisattu ahkerasti nuorten arvokisoja viime vuosina, mutta edellisistä aikuisten SM-tason kisoista on vierähtänyt aikaa, ellei mastersmestaruuskisoja lasketa. Lyhyen radan SM-uinnit järjestettiin Lappeenrannassa viimeksi keväällä 2002. 

Ruotsalaisella ikävä "kotikisoihin"

GP-uinteihin osallistuu noin 250 uimaria 37 seurasta. Maajoukkueuimareista mukana ovat muun muassa Ari-Pekka Liukkonen ja Mimosa Jallow. Maajoukkueuimari Vilma Ruotsalainen tekee viikonloppuna nostalgisen paluun vanhaan kotialtaaseensa. 

– On tosi kiva päästä kisaamaan vanhaan kotihalliin, Ruotsalainen iloitsee.

LrU:sta Helsingfors Simsällskapiin kaudelle 2016 siirtynyt Ruotsalainen ei ole seurasiirron jälkeen kisannut starttiakaan Lappeenrannassa. Liukkosen ja Jallowin tapaan Ruotsalainen osallistui Budapestissä kisattuihin maailmancupuinteihin pari viikkoa sitten. Hän sijoittui 200 ja 400 metrin sekauinneissa kärkikahdeksikkoon.

– Maailmancup meni tosi hyvin, oli siistiä uida finaaleissa ja kiva päästä niin koviin aikoihin tässä vaiheessa kautta. Jäimme vielä leirille Unkariin, joten tässä on ollut pari tosi kovaa treeniviikkoa alla, Ruotsalainen taustoittaa.

Hän ui GP-kisoissa 200 metrin vapaa- ja selkäuinnin, sekä 100 metrin perhosen. Ari-Pekka Liukkonen on valinnut GP-uinteihin 50 ja 100 metrin rinta- ja vapaauintimatkat. Mimosa Jallow puolestaan starttaa vapaa-, perhos- ja sekauintimatkoilla, joten päälajiaan selkäuintia hän ei tällä kertaa kisaa.

Lappeenrannan Uimareiden kasvatti Vilma Ruotsalainen ei ole kisannut Lappeenrannassa vaihdettuaan seuraa vuonna 2016. Kuva: LrU

SM-mitaleita jaossa sprinttiviesteissä

4x50 metrin viesteissä kisataan Suomen mestaruuksista vapaa- ja sekauinnissa. Mimosa Jallowin edustama Kampuksen Plaani puolustaa viime syksyn Suomen mestaruuksia molemmissa naisten viesteissä. Miesten puolella viime vuoden Suomen mestari Helsingfors Simsällskap ei ole puolustamassa sekauintimestaruuttaan, mutta TaTU Tampere lähtee miesten vapaauintiviestiin mestarin viitta harteillaan.

GP-uintien finaalijaksot alkavat lauantaina klo 18.00 ja sunnuntaina klo 17.00. Alkuerät uidaan aamuisin klo 10.00 alkaen.

Osallistuja- ja seuralistat GP-kisasivulla 

Tulospalvelu: www.livetiming.fi 

Asiasanat

Grand Prix