Fanny Teijonsalo vei Oulun Grand Prixin voiton

#UUTINEN #UINTI 15.11.2020

Fanny Teijonsalo (oik.) vei GP-voiton. Mimosa Jallow (vas.) sijoittui toiseksi.

Cetuksen Fanny Teijonsalo ui Oulussa järjestettyjen Grand Prix -kilpailujen voittajaksi 69 pisteellä. Toiseksi sijoittui Kampuksen Plaanin Mimosa Jallow (66 pts.) ja kolmas oli HSS:n Laura Lahtinen (48 pts.)

Teijonsalo urakoi kahden päivän aikana huimat 17 starttia.

– Viikonloppu oli kyllä rankka, mutta voitto erityisesti taloudellisesti todella merkittävä itselleni. Seuraavat kisat ovat edessä jo ensi viikonloppuna Espoossa, mutta siellä on onneksi helpompi ohjelma. Mäkelänrinteen itsenäisyyspäivän kisoista sitten toivottavasti saan hyviä startteja pitkälle ja SM-kisoissa taistellaan mitaleista ja uidaan kovia viestejä, Teijonsalo kertoo.

Parauintisarjan GP-voiton vei Vaasan Uimaseuran Nader Khalili 1805 pistepotilla. Toiseksi sijoittui Porin Uimaseuran Leo Lähteenmäki (1766 pts.) ja kolmas oli Helsingin Uimareiden Ville Nieminen (783 pts).

Khalili oli myös hurjassa ennätysvauhdissa Oulussa. Khalili ui jopa viisi parauinnin S14-luokan Suomen ennätystä uusien 50 ja 100 metrin vapaauinnin, 50 ja 100 metrin perhosuinnin sekä 200 metrin vapaauinnin ennätykset.

Liukkoselle 100. Suomen mestaruus

GP-uinneissa ratkottiin myös sprinttiviestien Suomen mestarit. Sunnuntaina naisten 4x50 metrin sekauintiviestin mestariksi ui Helsingfors Simsällskap 1 ajalla 1:56.77. Joukkueessa uivat Vilma Oura, Hanna Kareinen, Laura Lahtinen ja Vilma Ruotsalainen.

Miesten 4x50 metrin vapaauintiviestin SM-kullan vei TaTU Tampere 1 joukkueella Anton Herrala, Miro Vasko, Tony Eriksson ja Matias Tyry. Voittoaika oli 1:33.40

Lauantain naisten 4x50 metrin vapaauinnin viestin Suomen mestariksi lauantaina ui Kampuksen Plaanin ykkösjoukkue kokoonpanolla Jenni Moisio, Mia Pentti, Mimosa Jallow ja Susanne Hirvonen. Voittoaika oli 1:45.33.

Miesten 4x50 metrin sekauintiviestin Suomen mestaruuden vei Cetus Espoo ajalla 1:41.48. Joukkueessa uivat Eetu Alitalo, Miikka Ruohoniemi, Tuomas Kiviluoma sekä Ari-Pekka Liukkonen.

Kyseessä oli samalla myös vapaauintiosuuden uineen Liukkosen 100. Suomen mestaruus.

– Olen odottanut, että milloin pääsen tämän sadannen mestaruuden pokkaamaan ja nyt meillä oli sellainen joukkue kasassa, että mestaruus tuli ja se oli tämän päivän kohokohta, Liukkonen kommentoi lauantaina viestivoittoa ja sadatta mestaruuttaan.

Liukkonen kellotti viikonlopun kovimman aikansa 50 metrin vapaauintiin lauantaina 100 metrin vapaauinnissa. Kello pysähtyi 50 metrin kohdalla aikaan 22.17. Tokion A-raja on 22.01.

Tokion aikarajojen jahti jatkuu maajoukkueen kutsukilpailussa itsenäisyyspäivänä 6.12. Mäkelänrinteen uimahallissa.

Katso kaikki tulokset Oulun GP-uinneista Livetimingista. Grand Prix uitiin Raksilan uimahallissa pitkällä radalla ja kilpailun järjesti Oulun Uinti. Tapahtuma oli FINA:n hyväksymä näyttökilpailu.