Jyväskylän GP-kisoissa reilut 300 uimaria

#UUTINEN #UINTI 19.10.2018

Lyhyen radan Grand Prix -uinnit kisataan lauantaina ja sunnuntaina Jyväskylän AaltoAlvarissa. Rahapalkintojen lisäksi pöydällä ovat sprinttiviestien Suomen mestaruudet.

Swimming Jyväskylän isännöimiin GP-kisoihin saapuu 336 uimaria 37 uimaseurasta. Ulkomailta saapuu kaksi pientä joukkuetta, norjalaisen Bergen SC:n ja itävaltalaisen SC Innsburckin edustuksista. Kilpailuiden ohjelma mukailee maailmancupin ohjelmistoa, ja lisäksi ratkottavina on 4x50 metrin SM-viestit. Cetus Espoo ja Kampuksen Plaani puolustavat SM-titteleitään lyhyissä viesteissä, Cetus voitti miesten viestit vuosi sitten kotialtaalla ja Plaani naisten 4x50 metrin vapaa- ja sekauintiviestit.

Suomen kovimmat uimarit mukana

Aamuisin uidaan alkueriä ja iltaisin finaaleja, lyhyillä 50-100 metrin matkoilla kisataan myös B-finaalit. Kisapäivien aikana kerätään GP-pisteitä, joiden perusteella sunnuntai-iltana palkitaan viisi avoimen sarjan ja kolme vammaisuintisarjan uimaria.

Kotimaassa treenaavista kärkiuimareistamme GP-altaalla ovat mukana kaikki, lukuun ottamatta Matti Mattssonia. Maajoukkueuimareiden syyskauden päätähtäin siintää joulukuisissa Kiinan lyhyen radan MM-uinneissa. Niihin on tällä hetkellä saavuttanut tulosrajan seitsemän uimaria, Ida Hulkko, Mimosa Jallow, Veera Kivirinta, Jenna Laukkanen, Ari-Pekka Liukkonen, Riku Pöytäkivi ja Andrei Tuomola. Heistä vain Floridassa harjoitteleva Hulkko puuttuu GP-kisoista.

Vammaisuinnin terävintä kärkeä edustaa Swimming Jyväskylän oma uimari Leo Lähteenmäki, jota ei kauden alkumetreillä nähdä päälajissaan vapaauinnissa, vaan rinta- ja perhosuintipyrähdyksissä.

Viime hetken toimitsijoita tarvitaan!

GP-kisan tunnelmaa on mahdollisuus aistia myös aivan altaan ääreltä. Swimming Jyväskylä toivottaa muidenkin paikkakuntien toimitsijat lämpimästi tervetulleeksi mahdollisuuksien mukaan, lue lisää tai soita 040 577 8826.


Kisasivu 

Tulospalvelu 

Asiasanat

Grand Prix