Jyväskylän GP-kisoissa reilut 300 uimaria

#UUTINEN 19.10.2018

Lyhyen radan Grand Prix -uinnit kisataan lauantaina ja sunnuntaina Jyväskylän AaltoAlvarissa. Rahapalkintojen lisäksi pöydällä ovat sprinttiviestien Suomen mestaruudet.

Swimming Jyväskylän isännöimiin GP-kisoihin saapuu 336 uimaria 37 uimaseurasta. Ulkomailta saapuu kaksi pientä joukkuetta, norjalaisen Bergen SC:n ja itävaltalaisen SC Innsburckin edustuksista. Kilpailuiden ohjelma mukailee maailmancupin ohjelmistoa, ja lisäksi ratkottavina on 4x50 metrin SM-viestit. Cetus Espoo ja Kampuksen Plaani puolustavat SM-titteleitään lyhyissä viesteissä, Cetus voitti miesten viestit vuosi sitten kotialtaalla ja Plaani naisten 4x50 metrin vapaa- ja sekauintiviestit.

Suomen kovimmat uimarit mukana

Aamuisin uidaan alkueriä ja iltaisin finaaleja, lyhyillä 50-100 metrin matkoilla kisataan myös B-finaalit. Kisapäivien aikana kerätään GP-pisteitä, joiden perusteella sunnuntai-iltana palkitaan viisi avoimen sarjan ja kolme vammaisuintisarjan uimaria.

Kotimaassa treenaavista kärkiuimareistamme GP-altaalla ovat mukana kaikki, lukuun ottamatta Matti Mattssonia. Maajoukkueuimareiden syyskauden päätähtäin siintää joulukuisissa Kiinan lyhyen radan MM-uinneissa. Niihin on tällä hetkellä saavuttanut tulosrajan seitsemän uimaria, Ida Hulkko, Mimosa Jallow, Veera Kivirinta, Jenna Laukkanen, Ari-Pekka Liukkonen, Riku Pöytäkivi ja Andrei Tuomola. Heistä vain Floridassa harjoitteleva Hulkko puuttuu GP-kisoista.

Vammaisuinnin terävintä kärkeä edustaa Swimming Jyväskylän oma uimari Leo Lähteenmäki, jota ei kauden alkumetreillä nähdä päälajissaan vapaauinnissa, vaan rinta- ja perhosuintipyrähdyksissä.

Viime hetken toimitsijoita tarvitaan!

GP-kisan tunnelmaa on mahdollisuus aistia myös aivan altaan ääreltä. Swimming Jyväskylä toivottaa muidenkin paikkakuntien toimitsijat lämpimästi tervetulleeksi mahdollisuuksien mukaan, lue lisää tai soita 040 577 8826.


Kisasivu 

Tulospalvelu