Pinja Kekki avasi taitouinnin EM-kilpailut vapaaohjelmalla

#UUTINEN #TAITOUINTI 10.5.2021

Kekin ohjelman teema näkyy myös asussa. Kuva: Mira Helmiö

Taitouinnin EM-kilpailut Budapestissa käynnistyivät maanantaina soolon vapaaohjelmalla. Suomalaisista aamun alkukilpailuissa mukana oli 16-vuotias Pinja Kekki, joka kilpaili ensimmäisissä aikuisten arvokilpailuissaan.

Kekki teki kovatasoisessa alkukilpailussa ehjän suorituksen shakki-teemaisella vapaaohjelmallaan. Kekki ui pisteet 72.6667.

– Olen ihan tyytyväinen pisteisiin, vaikka parannettavaa toki jäi. Jo suorituksen aikana huomasi, että korkeus jäi paikoittain matalaksi, mutta kokonaisuus oli ehjä. Kilpailut on järjestetty hyvin ja kokonaisuudessaan on tosi hyvä fiilis olla ensimmäisissä arvokisoissa, Kekki kertoo.

Kekin valmistautuminen kilpailuun oli onnistunut hyvin tiukoista kuplaolosuhteista huolimatta.

– Teimme vielä aamulla parannuksia ohjelman suuntiin ja liikkumiseen. Pinja omaksui muutokset hyvin ja näimme kisasuorituksessa aiempaa parempaa altaan käyttöä. Pisteisiin voi olla hyvin tyytyväinen, koska EM-kisat ovat perinteisesti erittäin kovatasoiset, kertoo Budapestissa Suomen joukkueessa mukana oleva valmentaja Iris Lucenius.

Kekin oma valmentaja Kristina Kekki ei ole paikan päällä Budapestissa.

Kekki sijoittui pisteillään alkukilpailun viimeiselle sijalle. Alkukilpailun kovimmat pisteet ui Venäjän Varvara Subbotina 95.6000. Kaikki alkukilpailun tulokset näet täältä.

Tiistaina Kekillä on luvassa tekninen ohjelma. Tiistaina tositoimiin EM-kilpailuissa pääsee myös Suomen duo Linnea Pitkänen ja Sini Tuuli.

Suomalaisten ohjelma taitouinnin EM-kilpailuissa tiistaina 11.5.

9:00–11:00 duo vapaaohjelma, alkukilpailu, Linnea Pitkänen & Sini Tuuli

16:00–17:30 soolo tekninen ohjelma, suora finaali, Pinja Kekki

EM-kisojen tulosseurannan löydät täältä.

Livestreamia voit katsoa täältä.

Asiasanat

EM-kilpailut

Lisää vastaavia uutisia