Uinnin nuorten maajoukkue ja Juniorimaajoukkue valittu

#UUTINEN #UINTI 21.12.2021

Uinnin nuorten maajoukkue ja Juniorimaajoukkue on valittu keväälle 2022.

Nuorten maajoukkueen näet täältä ja Juniorimaajoukkueen täältä.

Nuorten maajoukkueen ikäsarjat ovat tytöt 2005–2006 ja pojat 2004–2005. Valinnat tehdään FINA-pisteiden mukaan.

– Toiveena, että pääsisimme keväällä toteuttamaan nuorten maajoukkueen kanssa pitkästä aikaa laadukkaan ja kovan 10 päivän ulkomaan leirin maaliskuussa. Leiriltä olisi hyvä valmistautua kohti kevään Tukholman ja Helsingin kilpailuita, nuorten valmennuksen kehittäjä Marjoona Teljo kertoo.

Nuorten maajoukkueen päätavoite on nuorten EM-kisat. Joukkue kilpailuihin valitaan erikseen, eli valinta nuorten maajoukkueeseen ei tarkoita automaattista valintaa kauden pääkilpailuihin.

Lisäksi nuorten maajoukkueen tavoitteena on kilpailurutiinien vahvistaminen kansainvälisellä tasolla, testauksen tuoman tiedon hyödyntäminen arkiharjoittelussa sekä huippu-urheilijan elämäntapaan ohjaaminen.

Juniorimaajoukkueen ikäsarjat ovat tytöt 2007–2008 ja pojat 2006–2007. Juniorimaajoukkueen valinnat tehdään FINA-pisteiden mukaan ja tässä huomioidaan 200 metrin sekauinti sekä oma paras olympiamatka.

Juniorimaajoukkueen tavoitteena on harjoittelukulttuurin luominen, joka mahdollistaa menestymisen aikuisena, testauksen tuoman tiedon hyödyntäminen arkiharjoittelussa, kilpailurutiinien harjoittelua kovatasoisissa kisoissa sekä se, että Juniorimaajoukkueen toiminta tukee arkiharjoittelua.

Sekä nuorten maajoukkueen että Juniorimaajoukkueen valinnat tehdään 25 ja 50 metrin altaan Tempuksen tilastojen perusteella. Näyttöaika oli 1.1.–19.12.2021.