EM-uintien päätöspäivänä luvassa suomalaisittain erittäin mielenkiintoinen ilta

#UUTINEN #UINTI 23.5.2021

Veera Kivirinta ui naisten 50 metrin rintauinnin finaalissa

Budapestin pitkän radan EM-uintien viimeinen ilta sai suomalaisittain vieläkin lisää mielenkiintoa, kun naisten 4 x 100 metrin sekaviestijoukkue eteni finaaliin. 

Aamun alkuerissä Mimosa JallowIda HulkkoLaura Lahtinen ja Fanny Teijonsalo hätyyttelivät Suomen ennätystä ajalla 4:01.66 ja ottivat finaalipaikan alkuerien kuudenneksi nopeimpana. Maajoukkueen Suomen ennätys on 4:01.49.

Osuusajoissa nähtiin kovia suorituksia: Jallow selkäuintia aikaan 1:00.41 ja lentävällä lähdöllä Hulkko rintauinnissa 1:06.38, Lahtinen perhosuinnissa 1:00.30 ja Teijonsalo vapaauinnissa 54.57.

– Se oli nappisuoritus. Kaikki vetivät kiitettävästi. Jallow pääsi taas todella lähelle olympiarajaa (1:00.25), Hulkolla kovin satasen viestiosuus hänen urallaan ja Lahtinen sekä Teijonsalo tekivät myös molemmat erinomaiset suoritukset. EM-uinnit huipentuvat siis Suomen osalta kolmeen henkilökohtaiseen finaaliin ja viestifinaaliin, huippu-uinnin valmennuspäällikkö Tommi Pulkkinen hehkuttaa.

Suomen viestijoukkue hakee mahdollisimman kovaa aikaa Tokion olympialaisia silmällä pitäen.

Lauantai-iltana Ari-Pekka Liukkonen kauhoi sunnuntain finaaliin 50 metrin vapaauinnissa välierien kolmanneksi kovimmalla ajalla.

Naisten 50 metrin rintauinnissa molemmat välierissä mukana olleet suomalaiset Ida Hulkko sekä Veera Kivirinta uivat finaaliin. Hulkko ui finaaliin välierien neljänneksi kovimmalla ajalla. Kivirinnan aika oli hänen oma ennätyksensä ja se oikeutti sijaan seitsemän.

Sunnuntai-illan suomalaiset uinnin EM-kilpailuiden finaaleissa:

Miehet 50 metriä vapaauintia: Ari-Pekka Liukkonen

Naiset 50 metriä rintauintia: Ida Hulkko ja Veera Kivirinta

Naiset 4x100 metriä sekauintiviesti: Suomen joukkue Mimosa Jallow, Ida Hulkko, Laura Lahtinen ja Fanny Teijonsalo

EM-uintien ohjelma, lähtölistat ja tulokset:http://budapest2020.microplustiming.com/indexBudapest2021_web.php

Uinnin iltajakso katsottavissa suorana lähetyksenä Yle TV2 -kanavalla kello 18.55 alkaen.

Asiasanat

EM-kilpailut

Lisää vastaavia uutisia