Kilpailukutsu Grand Prix 2021

Swimming Jyväskylä yhteistyössä Suomen Uimaliiton kanssa järjestää avoimet Grand Prix kilpailut 20.–21.11.2021 Aalto Alvarissa, 25 metrin allas, 8 rataa, automaattinen ajanotto, alku- ja loppukilpailut. 

Kilpailujaksot
Lauantai 20.11. alkuerät klo 10.00, finaalit klo 18.00
Sunnuntai 21.11. alkuerät klo 10.00, finaalit klo 17.00

Lajijärjestys

Aikarajat

Osallistujat

Seurat

Tulokset

GP-pistetilanne

Iltajaksossa uitaviin A- ja B-loppukilpailuun pääsevät kyseisisten lajien alkukilpailujen 16 parasta niin, että kahdeksan parasta ui A-loppukilpailussa. Kaikissa niissä loppukilpailulajeissa, missä on ainoastaan A-loppukilpailu, nimetään lisäksi 2 varauimaria. Lajeissa, missä on A- ja B-loppukilpailu, varauimareita ei nimetä.
Peruutusten kautta loppukilpailuun nousevilta uimareilta sekä varauimareilta vaaditaan osallistumisvahvistus. Varauimari-status poistetaan kun kyseisen lajin jakso alkaa ja äkillisiä peruutuksia ei ole tuohon lajiin tullut. Illan finaalipaikkojen peruutus tulee tehdä viimeistään 30 minuuttia lajin päättymisen jälkeen tulospalvelun yhteydessä olevalle PERUUTUSPISTEELLE. Tämän jälkeen peruutus on mahdollista vain pakottavista syistä. Peruutuksen kautta tarjottava paikka finaalissa on sääntöjen mukaan otettava vastaan 5 min kuluessa tarjouksesta. Ajan päätyttyä paikan tarjoaminen siirtyy automaattisesti seuraavalle. 

Parauimareiden sarjassa uidaan alkukilpailu ja A-finaali, mikäli uimareita on vähemmän kuin neljä uidaan laji suoraan loppukilpailuna aamulla, 4-6 uimaria suora loppukilpailu illalla ja enemmän kuin kuusi alkukilpailu ja finaali. Kaikilla uimareilla on sama lajiohjelma, parauimarit ilmoittautuvat omaan kilpailuun Tempuksessa.

Joukkueenjohtajien kokous

Lauantaina 20.11. klo 8.00 Uimahallilla. Jokaisen kilpailuun osallistuvan joukkueen edustus kokouksessa on välttämätön.

Ilmoittautuminen

Kilpailuihin ilmoittautuminen 10.11.2021 mennessä Tempukseen.

Osanottomaksu 13 € / startti maksettava ilmoittautumisen yhteydessä

Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista kilpailun ensimmäisen jakson peruuttamisaikaan saakka. Edelliseen päivään saakka tämän voi tehdä Tempuksessa ja tämän ajankohdan jälkeen kilpailunjohtajalle joukkueenjohtajien kokouksessa. Huomioithan, että varsinaisten ilmoittautumisten muokkaaminen Tempuksessa muuttaa kyseiset ilmoittautumiset jälki-ilmoittautumisiksi. Ilmoittautumismaksu tulee tällöin olla myös maksettuna. Lähtöjärjestystä tehdessä jälki-ilmoittautuminen tulkitaan normaaliksi ilmoittautumiseksi. Jälki-Ilmoittautumismaksu on viisinkertainen (65 eur) normaaliin ilmoittautumismaksuun (13 eur) nähden.

Aikarajat saavutettava 13.10.2019- 20.11.2021

Peruutukset

Kilpailijan tai viestijoukkueen osanotto yhteen tai useampaan lajiin voidaan peruuttaa. Peruutus on tehtävä kirjallisesti.

Ilmoittautumisajan päättymiseen asti peruutus tehdään sähköisessä ilmoittautumisjärjestelmässä. Ilmoittautumisajan päätyttyä peruutus tulee tehdä kirjallisesti kilpailun järjestäjälle tuntia ennen aamujakson alkua. Tämän jälkeen peruutus on mahdollista vain pakottavista syistä.

Myöhemmin kuin tuntia ennen alkukilpailun alkua tehdystä peruutuksesta kilpailun järjestäjä perii kolminkertaisen starttimaksun suuruisen peruutusmaksun (39 €). Peruuttamattomasta poisjäännistä laskutetaan kymmenkertainen ilmoittautumismaksu (130 €)

Yleistä GP-kilpailuista

GP-laji uidaan, mikäli siihen osallistuu vähintään yksi (1) uimari. Laji uidaan suorana loppukilpailuna iltajaksossa, mikäli osallistujia on korkeintaan 8. Mikäli osallistujia on vähemmän kuin neljä (4), laji uidaan vain aamujaksossa. Kaikissa tapauksissa laji otetaan huomioon GP-pisteissä.

SM-viesteissä tulee olla vähintään neljä (4) osallistujajoukkuetta.

Uimarin lajimäärää ei ole rajoitettu.

Osa- ja kokonaiskilpailuissa on kaksi sarjaa: avoin sekä parauimareiden sarja. Uimari voi osallistua vain toiseen sarjoista. Miehet ja naiset uivat samassa avoimessa sarjassa, vaikka miesten ja naisten lajit ovat erilliset. FINA-pisteet lasketaan lajin mukaisesti.

GP-pistelasku

Pistelasku suoritetaan avoimessa sarjassa samantyyppisesti kuin FINA:n maailmancupin kilpailusarjassa. Uimarilla on mahdollisuus saada pisteitä kaikista lajeista, mihin osallistuu. Yhdestä lajista kerrallaan.

Parauimareilla FINA-pisteiden sijasta käytetään vammaisuintipisteitä ja kustakin kilpailupäivästä huomioidaan parhaimmat pisteet. Kilpailun lopputulos on näiden parauintipisteiden summa.

Kilpailun pistelasku

Kilpailun sijoitus määräytyy laskemalla yhteen kaikki kilpailusta saadut pisteet (suoritus, mitalisijat ja ennätysbonukset):

1. Koko kilpailun kolme parasta suoritusta FINA-pisteiden perusteella saa pisteitä seuraavasti:

 1. sija: 24 pistettä
 2. sija: 18 pistettä
 3. sija: 12 pistettä

Tasatilanteessa toiseksi paras suoritus (lajiohjelman laji) otetaan huomioon. Mikäli eroa ei tule tällä tavoin, molemmat saavat kyseisen pistemäärän ja mahdolliset seuraavat pistemäärät jäävät jakamatta.

2. Kolme parasta kaikissa yksilölajeissa saavat pisteitä seuraavasti

 1. sija: 12 pistettä
 2. sija: 9 pistettä
 3. sija: 6 pistettä

3. Bonus jokaisesta ennätystuloksesta

 • ME-tulos: 22 pistettä
 • EE-tulos: 20 pistettä
 • PE-tulos: 18 pistettä
 • SE-tulos: 16 pistettä

Yhdessä lajissa on mahdollista saavuttaa kerrallaan vain yksi, korkein ennätysbonus. Jaetulla ennätystuloksella kyseinen bonus jaetaan uimareiden kesken. Ulkomaalainen uimari voi saada bonuksen, vaikka ei kansalaisuuden takia pystyisi uimaan virallista ennätystulosta. Tällöin kyseisestä lajista ei heikommalla ajalla voi saada muita ennätysbonuksia.

Palkinnot

Henkilökohtaisissa lajeissa ei jaeta mitaleita. SM-viestien kolme parasta joukkuetta palkitaan SM-mitalein. Koko kilpailun palkinnot GP-pisteiden mukaisesti:

Avoin sarja

 1. sija 1000 eur
 2. sija 800 eur
 3. sija 600 eur
 4. sija 240 eur
 5. sija 160 eur

Parauintisarja

 1. sija 600 eur
 2. sija 400 eur
 3. sija 200 eur

Lisätiedot (majoitus, ruokailu)

Ruokailu:

Järjestävä seura: kilpailut@swim.fi

Ilmoittautumiset (Uimaliitto): kilpailut@uimaliitto.fi