Kilpailukutsu

Cetus Espoo järjestää yhteistyössä Suomen Uimaliiton kanssa

Suomen mestaruuskilpailut 2019

27.6.–30.6.2019 Leppävaaran maauimalassa, 50 m allas, 8 rataa, automaattinen ajanotto.

Kilpailuissa uidaan myös nuorten Suomen mestaruusuinnit ja vammaisuinnin Suomen mestaruusuinnit.

Kilpailujaksot

Torstai 27.6.
Alkuerät 9.30, Loppukilpailut 17.00, Verryttelyt 8.00-9.20 ja 15.30-16.40

Perjantai 28.6.
Alkuerät 9.30, Loppukilpailut 17.00, Verryttelyt 8.00-9.20 ja 15.30-16.40

Lauantai 29.6.
Alkuerät 9.30, Loppukilpailut 17.00, Verryttelyt 8.00-9.20 ja 15.30-16.50

Sunnuntai 30.6.
Alkuerät 9.30, Loppukilpailut 17.00, Verryttelyt 8.00-9.20 ja 15.30-16.50

Verryttelyyn on mahdollisuus myös keskiviikkona 26.6. klo 16.00-20.00. Espoon kaupunki tarjoaa maksuttoman verryttelyn kilpailijoille.

Lajijärjestys

Lajijärjestys (PDF)

SM-kilpailuissa uidaan alkuerät sekä A- ja B-loppukilpailut 50 m ja 100 m matkoilla. 200 m ja 400 m matkoilla uidaan alkuerät ja A-loppukilpailu. 800 m ja 1500 m matkat uidaan suorina loppukilpailuina niin, että vain kuuma erä on iltajaksossa. Nuorten SM-viesti uidaan aamujaksossa ja aikuisten SM-viestit iltajaksossa. Molemmat viestit ovat suoria loppukilpailuja. Mikäli lajissa on uimareita kahdeksan tai vähemmän, uidaan kyseinen laji suorana loppukilpailuna iltajaksossa. 

Nuorten mestaruuskilpailut

Nuorten SM-sijoitukset ratkotaan lajien alkuerissä. Alkuerien perusteella 8 tai 16 parasta lajista riippuen pääsee loppukilpailuvaiheeseen, vaikka aikuisten aikarajaa ei olisi alitettu ennen kilpailua. Kaikissa lajeissa ratkotaan sekä nuorten että aikuisten mestaruudet.

Vammaisuinnin mestaruuskilpailut

 1. Vammaisuimareiden mestaruuskilpailut uidaan WPS:n (World Para Swimmingin) sääntöjen mukaan.
 2. Vammaisuimarit uivat luokissa S1-10 (liikuntavammaiset uimarit), S11-13 (näkövammaiset uimarit) sekä S14 (kehitysvammaiset uimarit). Uimarin tulee olla luokiteltu ennen SM-kilpailuihin osallistumista.
 3. Vammaisuimareiden lajeissa (lajijärjestyksessä sinisellä) uidaan aamulla alkukilpailut ja iltajaksossa loppukilpailu 50–200 m matkoilla, johon pääsee pisteiden perusteella kahdeksan (8) parasta uimaria. Mikäli lajissa on uimareita 3 tai vähemmän, uidaan kyseinen laji suorana loppukilpailuna aamujaksossa. Mikäli uimareita on neljästä kahdeksaan, uidaan kyseinen laji suorana loppukilpailuna iltajaksossa. Kaikilla 400 m tai pidemmillä matkoilla laji uidaan suorana loppukilpailuna aamujaksossa.
 4. Vammaisuimareiden sijoitukset sekä loppukilpailuun päässeet ratkotaan pisteiden perusteella, missä uitua aikaa verrataan saman luokan maailmanennätysaikaan.

Ilmoittautumiset

Osanotto-oikeus on uimareilla, jotka täyttävät Suomen Uimaliiton Yleismääräyksissä mainitut asiat kilpailu- ja osallistumisoikeudesta. Kaikilla osallistujilla tulee olla Suomen Uimaliiton voimassa oleva kilpailulisenssi. Kilpailuihin osallistuvilla tulee olla tilastoaika ja aikaraja saavutettuna ajalta 17.6.2017–17.6.2019. Nolla-ajoilla ei voi osallistua SM-kilpailuun.

Ilmoittautumiset 17.6.2019 mennessä Tempukseen.

Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista kilpailun ensimmäisen jakson peruuttamisaikaan saakka. Edelliseen päivään saakka tämän voi tehdä Octossa ja tämän ajankohdan jälkeen kilpailunjohtajalle joukkueenjohtajapalaverissa. Huomioithan, että varsinaisten ilmoittautumisten muokkaaminen Octossa muuttaa kyseiset ilmoittautumiset jälki-ilmoittautumisiksi. Ilmoittautumismaksu tulee tällöin olla myös maksettuna. Jälki-ilmoittautuminen tulkitaan normaaliksi ilmoittautumiseksi esimerkiksi lähtöjärjestystä tehdessä. Jälki-Ilmoittautumismaksu on viisinkertainen (55 eur) normaaliin ilmoittautumismaksuun (11 eur) nähden.

Ratajärjestyksen laadinnassa huomioidaan Suomen Uimaliiton hyväksymällä tavalla tehty hyvitys 25 m radalla uiduille ajoille.

Viestijoukkueiden kokoonpanot ilmoitetaan Tempukseen ilmoittautumisen yhteydessä . Viestijoukkueille hyväksytään vain laskettujen aikojen perusteella luotu ilmoittautumisaika.

Ilmoitettuun viestijärjestykseen tehtävät muutokset tulee ilmoittaa yksi (1) tunti ennen kilpailujakson alkua kirjallisesti kisatoimistoon.

Aikarajat

Aikarajat julkaistaan Uimaliiton verkkosivuilla. Aikaraja tulee olla saavutettuna 17.6.2017–17.6.2019 välisenä aikana.

Vammaisuinnin SM-kilpailuun ei ole aikarajoja, mutta uimarilla tulee silti olla tilastokelpoinen aika 17.6.2017–17.6.2019 väliseltä ajalta. Niin sanotulla nolla-ajalla ei voi ilmoittautua.

Osanottomaksu

11,00 € / startti maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä Cetus Espoon tilille:
IBAN: IBAN FI59 1432 3000 2198 73 
BIC: NDEAFIHH 

Jälki-Ilmoittautumismaksu on viisinkertainen (55,00 €) normaaliin ilmoittautumismaksuun (11,00 €) nähden.

Peruutukset

Kilpailijan tai viestijoukkueen osanotto yhteen tai useampaan lajiin voidaan peruuttaa. Peruutus on tehtävä kirjallisesti. Ilmoittautumisajan päättymiseen asti peruutus tehdään sähköisessä ilmoittautumisjärjestelmässä.

Ilmoittautumisajan päätyttyä peruutus tulee tehdä kirjallisesti kilpailun järjestäjälle viimeistään tuntia ennen aamun kilpailujakson alkua. Tämän jälkeen peruutus on mahdollista vain pakottavista syistä. Myöhemmin kuin tuntia ennen alkukilpailun alkua tehdystä peruutuksesta kilpailun järjestäjä on oikeutettu perimään kolminkertaisen starttimaksun suuruisen peruutusmaksun (33,00 €). Pakottavasta syystä (lääkärintodistus) tehdystä peruutuksesta ei peritä peruutusmaksua.

Peruuttamattomasta poisjäännistä laskutetaan yhdeksänkertainen ilmoittautumismaksu (99,00 €), eikä uimari ole enää saman päivän aikana oikeutettu osallistumaan mihinkään lajiin.

Päivitetyt mestaruuskilpailusäännöt

Huomiona nostettakoon esiin mestaruuskilpailusääntöjen päivityksiä, jotka koskevat näitä kilpailuja

 • Mikäli osanotto-oikeuden edellytyksenä on tietyn tulosrajan saavuttaminen, se on saavutettava kahden vuoden sisällä kilpailun ilmoittautumispäivästä. Ellei ed. mainittu kaksi vuotta sisällä kahta edellistä vastaavaa kilpailua, pidennetään näyttöikkunaa kattamaan kyseiset kilpailut.
 • Viestijoukkueen ilmoittautuminen on mahdollista vain lasketuilla ajoilla.
 • Seuran tulee nimetä joukkueenjohtaja viimeistään joukkueenjohtajien kokouksessa. Tämä henkilö vastaa kyseisen kilpailun aikaisien alkuerien, välierien ja loppukilpailupaikkojen peruutuksista ja vahvistuksista sekä viestijoukkueen kokoonpanomuutosten ilmoittamisesta.
 • Peruutuspaikalta nostetaan välierään tai loppukilpailuun korkeintaan alkukilpailun jälkeen sijalla 24 oleva.
 • Kilpailtavalla lajilla on SM-arvo, jos lajissa on vähintään 2 osallistujaa.
 • Mitaleita ja seurapisteitä jaetaan seuraavasti uimareille:
  • a) Jos lajissa on kaksi uimaria, ainoastaan sijalla 1 oleva saa mitalin ja kyseisen sijan seurapisteet.
  • b) Jos lajissa on kolme uimaria, saa sijoilla 1-2 olevat mitalin ja kyseisen sijan seurapisteet.
  • c) Jos lajissa on neljä uimaria, saa sijoilla 1-3 olevat mitalin ja kyseisen sijan seurapisteet.
  • d) Jos lajissa on enemmän kuin neljä uimaria, saa sijoilla 1-3 olevat mitalin ja seurapisteitä jaetaan enintään kahdeksalle.
 • Mahdollisen uusintauinnin koittaessa, uimareiden edustajat voivat sopia keskinäisen sijoituksen ilman lajin perumista.
 • Aamun alkuerissä käytetään aina ylilähtöä ellei kyseessä ole jonkun suorana loppukilpailuna uitavan lajin tai ikäsarjan kuuma erä.
 • Peruutuksen kautta tarjottava paikka (A-/B-loppukilpailu) on otettava vastaan 5 min kuluessa tarjouksesta. Ajan päätyttyä paikan tarjoaminen siirtyy automaattisesti seuraavalle, mikäli paikkaa ei ole otettu vastaan.
 • Viestijoukkueen kokoonpanon muutos ei vaikuta viestijoukkueen ilmoitettuun aikaan. 
 • Ilmoitettuun viestijärjestykseen tehtävät muutokset tulee ilmoittaa yksi (1) tunti ennen kilpailujakson alkua kirjallisesti kisatoimistoon.
 • Kirittämistä ei sallita eikä myöskään mitään tähän viittaavaa laitetta tai tapaa, jolla on tämä vaikutus. Esimerkkinä vetotiheysmittari.

Tarjotun paikan vastaanotto ilmoitetaan numeroon 044-7666918 tai käymällä kisatoimistossa.

Joukkueenjohtajien kokous

Kokous järjestetään keskiviikkona 26.6 klo 18.00 uimahallin peilisalissa.
Säännöt edellyttävät jokaisen kilpailutapahtumaan osallistuvan joukkueen edustajan osallistumista kokoukseen.

Pakottavasta syystä joukkueenjohtajan ollessa estynyt osallistumasta joukkueenjohtajien kokoukseen on esteestä tehtävä ilmoitus ennen kokousta osoitteeseen arvokilpailut@cetus.fi.

Joukkueenjohtajan saavuttua kilpailupaikalle tulee hänen ilmoittautua Uimaliiton Tekniselle delegaatille.

Kisatoimisto

Kisatoimisto sijaitsee uimahallin toisessa kerroksessa, jonne sisäänkäynti on uimahallin kahvion takaosassa olevien portaiden kautta.

Kisatoimisto on avoinna 27.-30.6. puolitoista (1,5) tuntia ennen jakson alkamista ja puoli tuntia jakson päättymisen jälkeen sekä 26.6 klo 16.00-20.00.

Aikataulu

Kilpailun aikataulu löytyy LiveTiming-järjestelmässä. Jakson aikana aikatauluun tulevista merkittävistä muutoksista tiedotetaan kuulutuksin.

Verryttely

Keskiviikkona 26.6 on mahdollisuus verryttelyyn kisa-altaassa kello 16.00 – 20.00.  Espoon kaupunki tarjoaa maksuttoman verryttelyn kilpailijoille.

Kilpailutapahtuman aikana Leppävaaran uimahallin sisäallas on varattuna verryttelyyn. Allas on 8-ratainen (25M). Rata 1 on varattuna vammaisuimareiden käyttöön, rata 7 on race pace-rata ja rata 8 on varattuna startteihin.

Kilpailualtaassa ei saa käyttää räpylöitä tai lättäreitä.

Akkreditoinnit ja avainrannekkeet

Valmentajien ja huoltajien akkreditoinnit haetaan erikseen lähettämällä sähköpostia 17.6.2019 mennessä osoitteeseen arvokilpailut@cetus.fi

Avainrannekkeet jaetaan ja kuitataan seuroittain kisatoimistossa minne ne myös palautetaan kilpailun jälkeen. Akkreditointikortit kilpailijoille ja valmentajille jaetaan kisatoimistossa.

Pukukaapit tulee tyhjentää yön ajaksi.

Palauttamattomista avainrannekkeista peritään maksu, 15 € / kpl.

Lähtölistat

Käsiohjelmia ja lähtölistoja jaetaan kisatoimistosta seuroittain. Lisäksi käsiohjelmia/lähtölistoja jaetaan sisäänpääsymaksun maksaneille.

Pyritään käyttämään ensisijaisesti sähköisiä lähtölistoja paperin säästämiseksi. Sähköiset lähtölistat löytyvät kisatoimistosta ja sisäänkäynnin yhteydessä saatavan QR-koodin avulla.

Pukutilat

Pukukaapit toimivat avainrannekkeilla. Tarkastakaa, että kaapissa olevat varusteet eivät paina ovea lukon häiriöttömän toiminnan varmistamiseksi.

Keräily

Kilpailijoiden tulee olla 20 minuuttia ennen omaa lähtöä ensimmäisessä keräilypisteessä, joka sijaitsee sisäuimahallin ensimmäisessä kerroksessa. Tästä siirrytään erä kerrallaan johdetusti uimahallin ulko-oven vieressä olevaan toiseen keräilypisteeseen (teltta). Allasalueelle siirtyminen tapahtuu toisesta keräilypisteestä johdettuna erä kerrallaan.

Hierontapisteet

Hierontapaikat seurojen hierontapöydille löytyvät uimahallirakennuksesta. Paikoista pyydetään tekemään ennakkoilmoitus kilpailun järjestäjälle osoitteeseen arvokilpailut@cetus.fi.

Palkintojen jako

Palkintojen jako tapahtuu iltajaksojen yhteydessä. Palkinnot jaetaan altaan urheilukentän puoleisessa päädyssä. Kokoontuminen ennen palkintojen jakoa tapahtuu katsomon yläpuolella olevalla piha-alueella, josta siirrytään katsomon edestä palkintopaikalle musiikin tahdissa.

Varustekorit

50 metrin lajeissa urheilijoiden varustekorit siirretään maalipäätyyn kahvion eteen.

Lepotila

Hiekkakentälle voi pystyttää seurojen omia telttoja.

Katsomo

Lasipurkkien vieminen katsomoon ja allasalueelle on kielletty loukkaantumisriskin vuoksi.
Jokaista katsomossa vierailijaa pyydetään huolehtimaan katsomon siisteydessä ja laittamaan roskat allasalueella oleviin roskiksiin.

Seuraliput

Seura ja kannatuslippujen voi sijoittaa katsomon alaosan kaiteisiin noudattaen siistiä sijoittelua ja varmistamalla esteettömän näkyvyyden katsomosta altaalle.

Tulospalvelu

Kilpailussa käytetään sähköistä tulospalvelua LiveTimingissä. Tulokset löytyvät myös kisatoimistossa olevalta ilmoitustaululta.

Ruokailu

Leppävaaran maauimalaa vastapäisessä Veräjäpellon koulussa.

Hinta á8€, tilataan seuroittain viimeistään 20.6.19 osoitteesta: arvokilpailut@cetus.fi

MENU:

Ke-ilta:  Pasta carbonara

To-lounas: Lihapullat, ruskea kastike, uudet perunat

To-illallinen: Curry-kookoskanaa, riisiä

Pe-lounas: Italianpataa

Pe-illallinen: Lasagne

La-lounas: Possua venäläisittäin, keitetyt perunat

La-illallinen: Lihamakaronilaatikko

Su-lounas: Broilerikiusaus

Su-illallinen: Suikaloitua pippurihärkää, riisiä

Lääkäri

Kilpailutapahtuman aikana allasalueella maalipäädyssä on ensiapupiste, josta löytyy lääkintäpalvelut.

Löytötavarat

Löytötavarat kootaan jaksojen jälkeen kisakansliaan ja kilpailujen jälkeen löytötavaroita voi tiedustella Cetuksen kilpailukoordinaattorilta kahden viikon ajan kilpailuiden päättymisen jälkeen (arvokilpailut@cetus.fi). Löytötavarat lähetetään vastaanottajan kustannuksella tai erikseen sovitusti nouto.

Lipunmyynti

Osta liput osoitteesta lippu.fi/sm-uinnit 

Tiedustelut

Ilmoittautumiset (Uimaliitto): Pasi Salonen, pasi.salonen@uimaliitto.fi / 044 5490 350

Järjestävä seura (Cetus Espoo): Sami Wacklin, arvokilpailut@cetus.fi

Tervetuloa Espooseen!