Uimahyppyjen hallimestaruuskilpailut hypätään viikonloppuna Mäkelänrinteessä

#UUTINEN #UIMAHYPYT 12.10.2022

Uimahyppyseura Tiirat Ry järjestää uimahyppyjen nuorten ja aikuisten hallimestaruuskilpailut Helsingissä Mäkelänrinteen uintikeskuksessa 14.–16.10.2022.

Kilpailut toimivat näyttökilpailuna nuorten ja aikuisten Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin. Hallimestaruuskilpailuissa hypätään yksilö- ja parihypyissä sekä joukkuekilpailut.

Hallimestaruuskilpailuissa nähdään maajoukkueurheilijoista Lauren Hallaselkä sekä Juho Junttila. Hallaselkä on aloittanut syksyn harjoituskauden reilu kuukausi sitten ja peruskuntokausi on lähtenyt hyvin käyntiin.

– Treeneissä on ollut rankkaa, mutta toivottavasti se näkyy nyt kisakaudella. Yritämme valmentajani kanssa korjata viime kauden tekniikkavirheitä ja emme kiirehdi kisasarjan kanssa, Hallaselkä kertoo.

Hallimestaruuskilpailuissa Tiiroja edustava Hallaselkä kisaa kolmella metrillä sekä sekasynkrossa.  

Samaa seuraa edustava Juho Junttila rakentaa nyt kuntopohjaa ensi vuotta varten. Tämän vuoden arvokilpailut olivat niin myöhään, joten ylimenokauden ja ensimmäisten kilpailuiden väliin on jäänyt hyvin vähän aikaa harjoittelulle.

– Tämän hetken tavoitteet ovat pohjan rakentamisessa ja siksi näissä kisoissa kisasarjat tulee käytännössä ilman valmistautumista, Junttila avaa.

Junttila paljastaa, että he ovat valmistelleet yhdessä Hallaselän kanssa sekasynkroa.

– Odotan innolla, että pääsen kisamaan itselle kokonaan uutta lajia, Junttila sanoo.

Kisojen aikataulun löydät täältä.