Speedo Helsinki Swim Meetille saatiin upea päätös - kaksi uutta PSE-aikaa

#UUTINEN #UINTI 1.4.2024

Nader Khalili oli ennätysvauhdissa maanantain iltajaksolla. Kuva: Teemu Moisio

Toisena pääsiäispäivänä koettiin suurta urheilujuhlan tuntua Mäkelänrinteen uimahallissa, kun Speedo Helsinki Swim Meetissä nähtiin peräti kaksi uutta PSE-aikaa.

Parauinnissa miesten puolella nähtiin tutun miehen hurjia uinteja, kun Vaasan Uimaseuran Nader Khalili pisti ennätykset uusiksi kahteen kertaan alle puoleen tuntiin uiden ensin 200 metrin sekauinnissa SM14-luokan PSE-ajan ja heti perään 50 metrin vapaauinnissa (S14) toisti saman.

Sekauinnissa Naderin edellinen ennätysaika oli 2.18,51, joka muuttui illan myötä aikaan 2.18,43 ja vapaauinnissa vanha ennätysaika oli 25,26, joka tuhottiin perin pohjin Khalilin pysäyttäessä kellot tällä kertaa aikaan 24,94.

Naisten 50 metrin rintauinnissa nähtiin vauhtia, kun altaaseen hyppäsi Viron tähtiuimari Eneli Jefimova sekä Suomen Veera Kivirinta ja Ida Hulkko. Kivirinta ui kovaa ja pysäytti kellot lopulta huikeaan aikaan 30,67, mutta Jefimova pisti paremmaksi uiden 30,35. Hulkko ui kolmanneksi ajalla 31,53.

“En osannut odottaa, että tulisi noin kovaa tuolla maaliintulolla, kun viimeiset kaksi metriä tuntui kestävän kuusi sekuntia. En tiedä miten se noin irtosi”, Kivirinta kommentoi vauhdikasta uintiaan.

“Kokonaisuudessaan näistä kisoista jäi hyvä fiilis. Odotin, että olisi tullut hitaampaa tällä viikolla ja yllätyin positiivisesti, tästä on hyvä jatkaa. Nyt jatketaan kovaa treenaamista kesäkuulle ja toukokuussa käyn TaTu:n porukan kanssa leirillä ja sitten EM-kisoihin huippusuoritusta hakemaan”, summasi Kivirinta oman jatkonsa Swim Meetin jälkeen.

Miesten rintauinnissa 100 metrillä nähtiin tuttu voittaja jälleen, kun Matti Mattsson ui voittoon ajalla 1.02,31. Tiukan taistelun jälkeen kakkossijan vei Ruotsin Oliver Munn ennen maanmiestään Daniel Kertesiä.

Illan ensimmäisenä lajina uitiin naisten 100 metrin vapaauinti, josta voiton vei Tessa Giele. Hollantilainen Giele nähtiin Mäkelänrinteen altaassa alkuerät ja finaalit mukaan lukien kuusi kertaa ja hän vei voiton niistä jokaisesta. Illan vapaauinnissa hän kukisti lähes sekunnin erolla toiseksi uineen Viron Aleksa Goldin.

Parauinnissa samaisen lajin voiton vei Viron Susannah Kaul ja ennen Uinti Tampereen Jenna Rajahalmetta sekä Simmiksen Ronja Hampfia.

“Kokonaisuudessaan näistä kisoista ihan jees fiilikset, viimeiset seitsemän viikkoa on ollut sellaista on-off sairastelua ja tänne on alle puolitoista viikkoa treenejä, joten ihan hyvät fiilikset”, summasi Rajahalme omia tuntemuksiaan kisoista.

Naisten 50 metrin perhosuinnissa oltiin hyvin lähellä nuorten Suomen ennätystä, kun Uinti Turun Aliisa Soini kiiti aikaan 26,93 jääden ainoastaan kolme sadasosaa Emilia Pikkaraisen lähes 15 vuoden takaisesta ennätyksestä.

Kaikki sunnuntain tulokset löydät täältä. Uimaliiton kuvapankkiin Flickriin on päivitetty kaikki kuvat Swim Meetistä.