Speedo Helsinki Swim Meet starttasi Mäkelänrinteessä

#UUTINEN #UINTI 5.4.2022

Matti Mattsson veti pisimmän korren päälajissaan 200 metrin rintauinnissa. Kuva: Kata Latvasalo

Speedo Helsinki Swim Meet saatiin käyntiin tänään tiistaina, kun jo kolmatta vuotta järjestettävä kisa starttasi tiistaina. 

Illan A-finaaleissa nähtiin muutama odotettu voitto ja yksi nuorten EM-kisojen A-rajan alitus, kun Vilma Leppähaara ui 200 metrin selkäuinnissa toiseksi ajalla 2.18,81. 

Miesten 50 metrin rintauinnissa nähtiin kolmen kauppa Olli Kokon, Davin Lindholmin ja norjalaisen Andre Klippenberg Grindheimin välillä. Pisimmän korren vei lopulta TaTu Tampereen Olli Kokko vain kolmen sadasosan erolla Lindholmiin. Grindheim jäi Kokon ajasta 28,53 viisi sadasosaa ja jäi kolmanneksi.

– Uinti tuntui hyvältä, ihmettelin miten se tuli silti noin hiljaa. Aamulla hajosi uikkarit ja se tuli silti kovempaa, mutta kiva on aina voittaa, Kokko summasi omaa kisapäiväänsä.

Kotikatsojien odotetuin uinti oli tietenkin olympiamitalisti Matti Mattssonin päämatka, 200 metrin rintauinti. Viime vuonna Mäkelänrinteessä Suomen ennätyksen rikkonut ja huiman kautensa sillä aloittanut Mattsson taisteli tänään voitosta tutun saksalaisen Marko Kochin kanssa.

– Uinti oli ihan ok, vaikkei aika ollutkaan ihan mitä toivoin. Nämä on aina vaikeita lähteä uimaan kovaa nämä kauden ensimmäiset 200 metriset, kommentoi Kochin loppukirissä päihittänyt porilainen.

Keskiviikolta odotettavissa tiukkaa kamppailua

Toisena kilpailupäivänä nähdään jälleen loistava kattaus suomalaisia uimareita altaassa. Naisten 100 metrin vapaauinnissa nähdään olympiauimari Fanny Teijonsalo ja naisten 50 metrin rintauinnissa nähdään neljä kovaakin kovempaa suomalaista: Ida Hulkko, Veera Kivirinta, Jenna Laukkanen sekä Anniina Murto.

Matti Mattsson hyppää altaaseen sivulajissaan 100 metrin rintauinnissa. Kampuksen Plaania edustava Mimosa Jallow nähdään naisten 100m rintauinnissa ja Laura Lahtinen jatkaa hurjaa kilpailutahtiaan uimalla toisena kilpailupäivänä kolmesti: 200 metrin perhosuinnissa sekä rintauinnissa ja 50 metrin rintauinnissa. Naisten 200 metrin rintauinnissa nähdään myös Jyväskylän Aallon Martta Ruuska

Tiukkaa taistoa on luvassa miesten 50 metrin vapaauinnissa, kun Ari-Pekka Liukkonen ja Kalle Mäkinen hyppäävät altaaseen.

TV5-kanava ja discovery+-palvelu lähettää myös keskiviikko-illan A-finaalit suorana kello 17.00 alkaen.