Nuorten EM-kisojen urheilijavalintoja tehty – uinnin NEM-kisojen näyttöjen aikaikkunaa pidennettiin

#UUTINEN #UINTI #UIMAHYPYT #TAITOUINTI 11.5.2021

Huippu-uintiurheilun johtoryhmä vahvisti tiistaina kokouksessaan uinnin nuorten EM-kilpailuiden esivalinnat sekä uimahyppyjen ja taitouinnin nuorten EM-kilpailuiden valinnat.

Uinnin nuorten EM-kilpailujen aikarajan on alittanut 11. toukokuuta mennessä yhdeksän uimaria ja huippu-urheilun johtoryhmä on tiistaina valinnut nämä urheilijat esivalinnassaan joukkueeseen. Urheilijat ovat Ellen Kaituri, Aada Rissanen, Lassi Haimi, Aku Kaila, Louna Kasvio, Davin Lindholm, Luukas Vainio, Inka Vahtola ja Helmi Jouhten. Uimarit ja lajit, joissa aikaraja on alitettu, löytyvät myös aikarajat-sivuilta.

Lisäksi uinnin nuorten EM-kilpailuista saatujen tarkennettujen ohjeiden perusteella näyttöjen antamisen aikaikkunaa pystytään pidentämään. Uusi aikaikkuna on 1.9.2020–20.6.2021 ja näin ollen uimareilla on mahdollisuus alittaa nuorten EM-kilpailuiden aikarajoja vielä SM-kilpailuissa.

Uinnin nuorten MM-kisojen valintakriteerit on julkaistu aikarajat-sivulla.

Uimahyppyjen nuorten EM-kilpailuihin valittiin Aaron Hoffman, Anni Paloheimo, Eerika Repo, Hannah Puranen, Lauren Hallaselkä, Lukas Lundmark, Odessa Käck, Ronja Rundgren, Ruska Lehtonen sekä Odessa Käck ja Anni Paloheimo (parihypyt). Joukkueeseen varasijalle valittiin Sofia Slöör.

Taitouinnin nuorten EM-kilpailuihin valittiin soolo Pinja Kekki sekä vapaaseen että tekniseen ohjelmaan.