Mattssonin huippuveto Oskarin Uintien kovin suoritus – Khalili hurjasteli parauinnin SE:n

#UUTINEN #UINTI 21.3.2021

Ari-Pekka Liukkosen kovin veto päämatkallaan 50 metrin vapaauinnissa oli 22.18.

Jyväskylässä viikonloppuna järjestetyt Oskarin Uinnit avasi kevään kotimaiset näyttökilpailut Tokion olympialaisiin. Kilpailut AaltoAlvarissa järjesti Swimming Jyväksylä.

Viikonlopun kovimmasta suorituksesta vastasi kisakautensa avannut Matti Mattsson, joka ui lauantaina uuden pitkän radan 100 metrin rintauinnin Suomen ennätyksen ajallaan 1:00.57. Aika nostaa porilaisuimarin myös vuoden 2021 maailmantilastossa sijalle 13.

Sunnuntaina nähtiin kilpailuiden toinen SE, kun Nader Khalili ui uuden parauinnin S14-luokan pitkän radan Suomen ennätyksen 200 metrin selkäuinnissa ajallaan 2:20.16.

– Mattsson tuli kilpailuihin ja löi tuloksen pöytään, mikä oli upea suoritus. Myös Jallowin ja Liukkosen meno oli lupaavaa, toivottavasti heidän tulostasonsa nousee seuraavalle tasolle huhtikuussa, kun kisat kovenevat, Uimaliiton huippu-uinnin valmennuspäällikkö Tommi Pulkkinen vetää yhteen viikonloppua.

Ari-Pekka Liukkonen pysäytti kellon päämatkallaan 50 metrin vapaauinnissa sunnuntaina aikaan 22.18. Tokion A-raja on 22.01 ja Liukkosen paras näyttöaika tällä hetkellä on 22.06.

Mimosa Jallow tavoitteli 100 metrin selkäuinnin Tokion A-rajaa 1:00.25. Jallowin viikolopun paras veto matkalla oli lauantaina naisten sekauintiviestin avausosuus 1:01.20.

– Myös naisten viestijoukkue antoi lupaavia näyttöjä. Olympialaisiin on viestissä vielä neljä maapaikkaa jäljellä, ja Tukholman Swim Openissa sekä EM-kisoissa on mahdollista kokeilla saada paikka olympialaisiin, Pulkkinen jatkaa.

Naisten 4x100 metrin sekauinnin viestijoukkueessa uivat Mimosa Jallow, Jenna Laukkanen, Laura Lahtinen, ja Fanny Teijonsalo. Viestijoukkue ui viikonlopun parhaaksi ajakseen 4:06.60.

Seuraava näyttömahdollisuus Suomessa on 22.–23. huhtikuuta järjestettävä kansainvälinen uintikilpailu Helsinki Swim Meet. Tätä ennen huippuryhmän uimarit tavoittelevat olympiarajoja Tukholman Swim Openissa 8.–11. huhtikuuta.

Nuorille onnistumisia Jyväskylästä

Oskarin Uinnit toivat kolme uutta kisaajaa nuorten EM-uinteihin.

Ikäkausimaajoukkueen Louna Kasvio rikkoi A-rajan 400 metrin sekauinnissa ajalla 4:58.00, ja B-rajan 1500 metrin vapaauinnissa ajalla 17:29.49.

Nuorten maajoukkueen Davin Lindholm ui B-rajan 100 metrin rintauinnissa ajalla 1:04.84, ja Luukas Vainio alitti B-rajan 50 merin vapaauinnissa ajallaan 23.86.

– Viikonloppuun voi olla varsin tyytyväinen. Näiden kolmen takana on myös useampi uimari lähellä rajoja ja nyt vain pitää toivoa, että altaat pysyvät uimareille auki niin meille tulee varmasti hyvä kevät, Uimaliiton nuorten valmennuksen kehittäjä Marjoona Teljo kertoo.

– Nyt esimerkiksi pääkaupunkiseudun nuorten maajoukkueen ja sitä nuoremmilla uimareilla oli maaliskuun alussa kahden viikon treenitauko altaasta, mikä osalla näkyi tuloksissa. Toisaalta Davin ja Luukas onnistuivat tästä huolimatta tekemään ennätyksiään, joten ei voi kuin nostaa hattua. Lisäksi Louna näytti hienosti, miten määrätietoinen harjoittelu on tuottanut tulosta nuorella iällä, Teljo jatkaa.

Kaikki tulokset Oskarin Uintien tulokset löydät Livetimingista.