Matti Mattsson huippuiskussa kisakauden avauksessaan – ui uuden Suomen ennätyksen

#UUTINEN #UINTI 20.3.2021

Myös entinen pitkän radan 100 metrin rintauinnin SE 1:00.86 oli Mattssonin nimissä.

Matti Mattsson ui lauantaina uuden pitkän radan 100 metrin rintauinnin Suomen ennätyksen ajalla 1:00.57 Jyväskylässä Oskarin Uinneissa. Entinen SE 1:00.86 oli myös Mattssonin nimissä ja uitu Jyväskylässä.

– Täällä on hyvät olosuhteet ainakin 100 metrille. Minulla oli hyvä fiilis tulla tänne kisaamaan. Ajelimme vasta iltapäivällä Jyväskylään ja siihen nähden kyllä hyvä uinti, Mattsson kertoo.

Oskarin Uinnit olivat Mattssonille kisakauden avaustapahtuma.

– Olen saanut hyviä treenejä tehtyä ja tämä kertoo, että on tehty oikeita asioita. Vauhtia on saatu hilattua paljon paremmaksi ja se tietysti tukee myös 200 metriä, vaikka ne aika eri matkoja ovatkin.

Mattssonin 100 metrin aika alittaa myös Tokion B-rajan 1:01.73. A-raja on 59.93.

Mattsson rikkoi 200 metrin rintauinnissa Tokion olympialaisten A-rajan lähes kaksi vuotta sitten ja hänet on jo valittu Suomen olympiajoukkueeseen.

Jallow tyytyväinen päivän suoritukseensa

Mimosa Jallow ui lauantaina 100 metrin selkäuinnin aikaan 1:01.68. Tokion A-raja 1:00.25. Jallowin paras näyttöaika tällä hetkellä 1:00.80.

– Tuntuu siltä, että ollaan siinä missä pitääkin tässä vaiheessa. Parannettavaa on lähinnä siinä, että pääsisin sen ensimmäisen 50 metriä helpommin ja rennommin niin sitten ei tarvitsisi laittaa siihen paukkuja, vaan riittäisi toiselle 50 metrille kaikki paukut, Jallow kommentoi.

Henkilökohtaisten rajojen lisäksi Suomi tavoittelee Oskarin uinneissa hyvää tilastoaikaa naisten 4x100 metrin sekauintiviestissä olympialaisia silmällä pitäen. Lauantaina viestijoukkue kellotti ajan 4:06.60 kokoonpanolla Mimosa Jallow, Jenna Laukkanen, Laura Lahtinen ja Fanny Teijonsalo.

Oskarin Uinnit on kevään ensimmäinen kotimainen näyttökilpailu Tokion olympialaisiin. Kilpailut jatkuvat sunnuntaina, jolloin Tokion rajoja tavoittelevat Ari-Pekka Liukkonen, Jenna Laukkanen sekä Laura Lahtinen.

Oskarin Uintien tulokset löytyvät Livetimingista.

Henkilöt

Matti Mattsson