Lisätietoa kesän uinnin aluekilpailuista ja SM-Uinneista

#UUTINEN #UINTI 12.4.2021

Uimaliitto uutisoi 26.3., että kevään ja kesän 2021 uintiurheilutapahtumiin tehdään muutoksia koronavirustilanteesta johtuen.

Kesän 2021 Tampereen Rollo-Uinnit ja Oulun Ikäkausimestaruusuinnit korvataan aluemestaruusuinneilla, jotka järjestetään 2.–4. heinäkuuta.

SM-Uintien järjestelyt Kuopiossa jatkuvat suunnitellusti ja tavoitteena on järjestää kilpailut normaalin ohjelman mukaisesti terveysturvallisuus huomioiden.

Kesän aluekilpailuihin on osallistumisoikeus myös T17 & P-18 ja N & M sarjassa kilpaileville uimareille, joilla ei ole osallistumisoikeutta Kuopion SM-Uinteihin.

Uimari, jolla on osallistumisoikeus Kuopion SM-kisoihin voi osallistua aluekilpailuun, mutta silloin hän ei voi osallistua SM-Uinteihin. Aluekilpailuiden osallistujamäärän rajaamiseksi uimarin siis on valittava, osallistuuko hän SM-Uinteihin vai aluekilpailuihin.

IKM-ikäiset uimarit voivat osallistua aikarajat saavutettuaan molempiin kilpailuihin.

Aluekilpailuista ei julkaista valtakunnallisia tuloksia.

Kuopion SM-Uintien aikarajoja tullaan tarkastelemaan huhtikuun loppuun mennessä. Tarkastelun tarkoituksena on huomioida aikarajoissa koronaviruspandemiasta johtuneet harjoittelu- ja kilpailutauot kuluneen vuoden aikana.