IKM-leireillä tunnistettiin vauhtialueita

#UUTINEN #UINTI 5.2.2021

Uinnin ikäkausimaajoukkueet leireilivät Kuortaneella tammikuussa.

Uinnin ikäkausimaajoukkueiden vuoden ensimmäiset leirit järjestettiin tammikuun lopussa Kuortaneella. Tytöt leireilivät neljän päivän rupeaman ensin ja seuraavalla viikolla oli poikien vuoro.

Altaassa leirin teemana olivat vauhtialueiden tunnistaminen sekä vetopituus.

– Vauhtialueiden tunnistaminen oli meillä teemana ja pyrimme kontrolloimaan mahdollisimman paljon sitä, että uitaisiin oikeilla vauhdeilla. Apuna käytettiin Polarin OH1 -sensoreita ja ne toimivat oikein hyvin. Uimarit pysyivät oikeilla vauhtialueilla ja sitä kautta tekemisen laatu parani selkeästi, ikäkausimaajoukkueen valmentaja Aleksi Rajansuo kertoo.

– Taidollisissa asioissa keskityimme vetopituuteen, jossa meillä on kehittämisen varaa. Taso on nyt sitä, että vaikka ensimmäinen altaan mitta menisi hyvin, matkan pidentyessä veto lyhenee. Tämä on toki fysiikkakysymys, mutta kyse varmasti myös siitä, ettei tähän kiinnitetä harjoittelussa riittävästi huomiota, Rajansuo jatkaa.

Altaan ulkopuolella nuorille uimareille tehtiin voima- ja liikkuvuustestit. Voimatesteissä mitattiin penkin, kyykyn ja leuanvedon kolmen toiston maksimia. Liikkuvuuden osalta testattiin nilkan ojennusta, olkapäiden liikkuvuutta liukuasennossa sekä rintarangan kiertoa.

– Voimatestit tehtiin syksyllä ensimmäisen kerran ja niissä on tapahtunut kehitystä. Liikkuvuutta alettiin mittaamaan muutama vuosi sitten rollojoukkueissa ja taso alkaa hiljalleen parantua. Tytöt ovat tässä poikia edellä, Rajansuo kertaa huomioitaan.

Ikäkausimaajoukkueet kokoontuvat seuraavan kerran maaliskuun lopussa yhteisleirillä. Leirille valitaan ikäluokista viisi tyttöä ja viisi poikaa.