Hallaselkä MM-kisojen kuudestoista

#UUTINEN #UIMAHYPYT 2.2.2024

Kuva: Chris Rye

Uintiurheilun MM-kisoissa Dohassa nähtiin tänään suomalainen uimahyppääjä tositoimissa, kun Lauren Hallaselkä kilpaili naisten metrin ponnahduslaudalla.

Tiiroja edustava Hallaselkä oli alkukilpailun 16. pisteillä 229.30 ja jäi vain pisteen päähän finaalipaikasta. Vaikka niukasti finaalista tippuminen harmittaakin hyppääjää on hän tyytyväinen sivulajinsa suoritukseen.

– Kisasta jäi ihan hyvä fiilis. Taisi olla paras sijoitukseni MM-kisoissa ikinä. Vähän tietysti ärsyttää, etten päässyt finaalin, mutta sain hyvin jännitykset pois kolmosta varten, Hallaselkä avaa fiiliksiään.

Urheilijan päälaji on vuorossa ensi viikon torstaina, kun vuorossa kolmen metrin ponnahduslaudan alkukilpailu. Siihen asti Hallaselkä aikoo treenata sekä pitää ainakin yhden lepopäivän ja tavoitteena on saada pidettyä jännitykset poissa. Päälajistaan Hallaselkä kertoi ennen kilpailuja tavoittelevansa maapaikkaa Pariisin olympialaisiin.

– Yritän ajatella, että on normaalikisa tulossa ja katsoa mihin sitten riittää.

Hallaselkä nauttii kilpailemisesta arvokisoissa, kun pääsee samalla mittaamaan omaa tasoaan kansainvälisiin kilpailijoihin. Tunnelma Dohassa on ollut hyvä, vaikka hallissa on vähän kylmä.

– Jos vertaa aiempiin MM-kisoihin missä olen ollut, niin täällä on vähän järjestäjien osalta joitakin puutteita. Esimerkiksi jotkut asiat toimivat hitaasti, mutta ylipäätään on hyvä tunnelma. Hallissa on hieman kylmä hallissa, mikä vähän vaikuttaa hyppäämiseen.

Torstai 8.2.2024

09.00 | 3 metrin lauta, alkukilpailu

Perjantai 9.2.2024

09.00 | 3 metrin lauta, semifinaali

17.30 | 3 metrin lauta, finaali

 

Kaikki MM-kisoista | MM-hyppyjen tulossivut

Uimahyppyjen MM-kisoja seurataan Uimaliiton kanavissa.
X (ent. Twitter) | Facebook | Instagram

Henkilöt

Lauren Hallaselkä