Hallaselkä ja Junttila kilpailevat uimahyppyjen MM-kisoissa Budapestissä

#UUTINEN #UIMAHYPYT 29.6.2022

Uintiurheilun kesän kuumimmat kisaviikot jatkuvat. Tulevana viikonloppuna Tampereella käytävien SM-uintien lisäksi käynnissä ovat uimahyppyjen MM-kilpailut Unkarin Budapestissä ja taitouinnin nuorten EM-kilpailut Espanjan Alicantessa. Suomalaissuorituksia kilpailuissa nähdään jo keskiviikkona.

Uimahyppyjen MM-kisoissa Suomea edustaa Tiirojen kaksikko Lauren Hallaselkä ja Juho Junttila. Hallaselkä avaa uimahyppyjen MM-kilpailut metrin ponnahduslautakilpailulla. Metrin laudalla Hallaselkä on kilpaillut aikaisemminkin MM-tasolla, mutta päätelineellään kolmen metrin ponnahduslaudalla arvokilpailu on ensimmäinen. 

Kesäkuun puolivälin SM-kilpailuissa Hallaselkä kilpaili MM-sarjalla. Vaikein hyppy, eteen kolme ja puoli volttia taittaen, ei vielä tuolloin napsahtanut kohdilleen, mutta vaikeusastetta sarjassa riittää hyvin etenemään semifinaaleihin tai jopa finaaliin saakka. 

Kolmen metrin teline on mukana olympiaohjelmassa ja myös sen vuoksi Hallaselkä hakee kokemusta kolmoselta kohti Pariisia.

”MM-kisat ovat mulle iso kisa, kun pääsee kolmosta hyppäämään "isojen tyttöjen" kanssa. Jonain päivänä itse haluan olympialaisiin, niin nyt on hyvä nähdä, mitä se vaatii. En ole koskaan aikaisemmin hypännyt noin kovatasoisissa kisoissa", mietti Hallaselkä ennen MM-kilpailuja. 

Juho Junttila hyppää metrin ponnahduslautakilpailussa torstaina. Junttila on puolestaan kokenut arvokilpailukävijä, ja voi modifioida sarjaansa tilanteen mukaan alkukilpailusta finaaliin.

”Mulla on useita hyppyjä, joita voi tehdä kansainvälisissä kisoissa, pystyn niistä rakentamaan toimivan sarjan. On mukavasti valinnanvaraa", kertoi Junttila SM-kisojen jälkeen luottavaisena.

Budapestin MM-kisat ovat tasoltaan arvoitus. 

"Vaikea sanoa odotuksista, edelleen olemme koronan jälkeisessä ajassa, niin ei ole oikein käsitystä maailmantasosta", pohti Junttila. 

Suomalaisten ohjelma Budapestissä

Keskiviikko 29.6.
11:00 1m ponnahduslauta, alkukilpailu, Lauren Hallaselkä
18:00 1m ponnahduslauta, finaali

Torstai 30.6.
13:00 1m ponnahduslauta, alkukilpailu, Juho Junttila
20:00 1m ponnahduslauta, finaali

Perjantai 1.7.
11:00 3m ponnahduslauta, alkukilpailu, Lauren Hallaselkä
18:00 3m ponnahduslauta, semifinaali

Lauantai 2.7.
20:00 3m ponnahduslauta, finaali

MM-kilpailujen kisasivut 

Uimahyppyjen MM-kisoja seurataan tiiviisti Uimaliiton kanavissa
Twitter I Facebook I Instagram

Lisää vastaavia uutisia