Jännitys karsi Hallaselän jatkosta Dohan MM-kolmosella

#UUTINEN #UIMAHYPYT 8.2.2024

Kuva: Deep Blue Media

Uintiurheilun MM-kilpailuissa Qatarin Dohassa nähtiin suomalaisväriä tänään kisa-altaassa, kun Tiirojen Lauren Hallaselkä kilpaili päälajissaan kolmen metrin ponnahduslaudan alkukilpailussa.

Hallaselkä hyppäsi alkukilpailussa pisteet 228.05 ja sijoittui näillä pisteillä sijalle 28. Kilpailussa nähtiin yhteensä 53 osallistujaa. Hallaselän hypyistä ulospäin kaksi ja puoli volttia epäonnistui pahasti ja useampi hyppy jäi hänen perustasostansa. Urheilijan mukaan hän jäi kauas tavoitteestaan ja jännitys söi tekemistä turhan paljon. 

– En ehkä ihan osannut rauhoittaa itseäni sillä tavalla mitä olisin toivonut. Ihan turhaan painoi edelliset kisat viime vuodelta, kun pitäisi pystyä lähtemään kisoihin aina uudessa mielentilassa eikä miettiä mitä viime vuonna on tapahtunut, mutta tällä kertaa meni nyt näin, Hallaselkä analysoi alkukilpailuaan.

Kilpailussa hyppääjällä oli lupaava alku ja hyvä mieli läpi koko kisan, eikä hän luovuttanut missään vaiheessa, vaikka yksi iso moka tulikin. Hallaselkä sai arvokasta kokemusta arvokilpailusta ja näki vierestä, kuinka muillakin jäi olympiapaikka saavuttamatta.

– Huomasin vierestä, että parhaimmatkin mokaavat ja stressaavat, kun olympiapaikka on yhdestä kilpailusta kiinni. Sinne jäi paljon porukkaa minun taaksekin, jotka ovat olleet jo olympialaisissa ja sinne kuuluvat.

Hallaselkä tietää ja tuntee oman tasonsa ja kertoo kuuluvansa MM-kisatasolle ja areenoille. Lauantaina hän suuntaa kohti Yhdysvaltoja ja siellä odottaa uudet kilpailut.

– Odotan pääseväni heti kisaamaan ja näyttämään, miten voin edustaa kouluani parhaalla mahdollisella tavalla. Alkukesästä toivottavasti hyppään EM-kisoissa ja siellä näytän paremmin kansainvälisellä tasolla omaa osaamistani ja tasoani.

 

Hallaselän kommentit MM-kisoista voi kuunnella kokonaisuudessaan Uimaliiton SoundCloud -tililtä.

Kaikki MM-kisoista | MM-hyppyjen tulossivut

 

Uintiurheilun MM-kisat jatkuvat suomalaisten osalta viikonloppuna, kun sunnuntaina starttaavat MM-uinnit

Henkilöt

Lauren Hallaselkä