Aluefoorumeilla ennätysmäärin osallistujia

#UUTINEN 28.3.2019

Lokakuussa 2018 Rovaniemeltä alkanut aluefoorumikierros päättyi maaliskuussa Helsinkiin pysähtyen 12 paikkakunnalla. Kiertue keräsi yhteen 241 seuratoimijaa 69 seurasta ja 9 liikunnan aluejärjestöstä, enemmän kuin koskaan ennen!

Syksyn tilaisuuksissa ohjelmaa oli seurajohdolle ja valmentajille. Keväällä mukaan saatiin vielä oma osuus kilpailusihteereille ja -toimijoille Tempus-tilastointijärjestelmän ja Wingrodan 2 -tulospalveluohjelmiston asioiden parissa. Seurajohto pääsi peilaamaan oman seuransa tilannetta ja toimintaympäristöä Olympiakomitean kehittämään laajempaan seuratoiminnan malli -kuvaan. Samalla käytiin monia hyviä keskusteluja ja pohdintoja seurojen kohtaamista haasteista, sekä tuotiin esiin toimivia kokeiluja ja toimintamalleja, mistä jokainen seuratoimija sai toivottavasti jotain ideoita mukaansa. Valmentajat ja ohjaajat pääsivät pureutumaan käytännön valmennustoimintaan ja konkreettisiin esimerkkeihin tuoreen Huippu-uinnin vaatimuksia -kirjan pohjalta.

Paikkakunnasta riippumatta tilaisuuksissa nousi keskusteluihin saman tyyppiset asiat seuratoiminnasta: Miten saadaan innostettua lisää vapaaehtoisia mukaan toimintaan, viestinnän tehokkuus ja toimivuus, olosuhteisiin liittyvät haasteet, tekijöiden jaksaminen, roolitus toimijoiden kesken. Yhteisten haasteiden lisäksi seuroissa tuntui olevan myös yhteisiä ilon aiheita: Tekijät ovat innostuneita, seuroissa on mukavaa, tulijoita ja energiaa riittää, sekä yhteisöllisyyttä on selkeästi päästy kehittämään eteenpäin.

Kiitos kaikille osallistujille. Seuroissa on virtaa – upeita toimijoita ja hienoja tarinoita!

Lue lisää:

Katso videolta, mitä aluefoorumeissa tapahtuu

Seuratoiminnan malli ja muita materiaaleja ja työkaluja seuratoiminnan tueksi: www.olympiakomitea.fi 

 

Asiasanat

Seminaari