Vilma Oura upotti Anu Koiviston SE-lukemat!

#UUTINEN 28.6.2017

Kolme suomalaista ui nuorten EM-kisojen välieriin avauspäivänä. Vilma Oura pudotti pommin heti avausmatkallaan, 16-vuotias passitti historiaan naisten vanhimman henkilökohtaisen Suomen ennätyksen!

Nuorten EM-uinnit Israelin Netanyassa saivat suomalaisittain erittäin räväkän alun, kun 16-vuotias Vilma Oura pisteli aikuisten Suomen ennätysvauhtia. Oura avasi kisansa päämatkallaan 200 metrin selkäuinnissa komeasti alkuerien kuudenneksi nopeimpana tuloksella 2.13,55. EM-mitalisti Anu Koivisto ehti hallita matkan Suomen ennätystä vuoden 1998 helmikuusta, ja nyt Helsingfors Simsällskapia edustava Oura murskasi ennätyksen peräti 1,37 sekunnilla. Nuorten Suomen ennätys Ouralla olikin jo hallussaan ajalla 2.17,13, joten kauden pääkisa on tuottanut jo yli kolmen ja puolen sekunnin kohennuksen omaan tasoon.

– Vilkaisin ensin aikani väärin jotain 2.19 ja melkein aloin itkemään. Sitten katsoin uudestaan ja se olikin yllätys, Oura iloitsi Israelista.

– Onhan tämä nyt ihan uusi ulottuvuus minulle. Startti ja delffarit menivät hyvin, ensimmäinen ja toinen altaanmitta pysyivät rauhallisina ja kolmannella laitoin kaikki peliin. Lopussa alkoi vähän puutumaan, mutta hyvin se tuli maaliin. Katsotaan pystyisikö tuota vielä välierissä ihan vähän parantamaan, Oura jatkoi.

Tyttöjen ikäsarja nuorten EM-kisoissa on 14–17-vuotiaat, joten Oura haastaa myös vanhempiaan finaalitaistossa. Välierät uidaan keskiviikkoiltana klo 18.40 ja kahdeksan parasta jatkavat torstain finaaliin.

Rintauinnissa todellinen sadasosien taisto välierästä

Suomi sai keskiviikkoillaksi altaaseen myös Nummelan Kisaajien Nea-Amanda Heinolan ja HSS:n Hanna Kareisen. Heinola jatkoi 100 metrin vapaauinnin välieriin viimeisenä ajalla 57,12 ja Kareinen 50 metrin rintauinnissa. Kareinen eteni vaikeimman kautta, sillä alkuerien jälkeen hän joutui uusintauintiin viimeisestä jatkopaikasta Kreikan Nikoletta Pavlopouloun kanssa. Uusintauinnissa Kareinen oli parempi uudella ennätysajallaan 32,22.

50 metrin rintauinnin jatkopaikasta käytiin todella tasainen vääntö, sillä Åbo Simklubbin Iida Reini jäi vain sadasosan ja Porin Uimaseuran Anniina Murto vain kolme sadasosaa paikasta uusintauintiin.


Katso suomalaistulokset ja kisalinkit Uimaliiton NEM-kisasivulta