Vesipallon PM-pronssia U15-joukkueelle - U17-vuotiaat hävisivät pronssin Tanskalle

#UUTINEN 29.11.2022

Viikonloppuna pelattiin vesipallon nuorten PM-turnaus Liettuan Alytuksessa. Suomesta mukana turnauksessa olivat U15- ja U17-maajoukkueet. U15-maajoukkueiden ottelut pelattiin kahdessa alalohkossa ja U17-ikäiset pelasivat yhden lohkon turnauksen.

Suomen U15-joukkue voitti oman lohkonsa. Mitalipelivaiheessa Suomea vastaan asettui B-lohkon voittaja Tanska ja ottelu päättyi lukemiin 10-16. Pronssiottelun Suomi voitti Ruotsia vastaan 10-13.

Suomen U15-maajoukkueen kapteeni, maalivahti Eemi Mällinen summaa turnauksen fiiliksiä.

“Turnaus sujui kokonaisuudessaan kohtalaisen hyvin ja oli kokemuksena hieno. Joukkueemme tarjosi vastustajille tasaväkisen vastuksen ja onnistui tavoitteissaan. Ratkaisuottelu Ruotsia vastaan oli alusta asti tiukka. Voitimme ottelun, vaikka vastustaja pääsi maalilukemissa ohi ottelun keskivaiheilla. Peli oli koko joukkueelta hyvä ja sisua riitti. Joukkueen tulevaisuuden näkymät eivät vielä selkeät, sillä turnaus oli monelle U15 –joukkueessa pelanneelle pelaajalle ensimmäinen maajoukkue-edustus."

U17-joukkueen kapteeni Iivari Mäki puolestaan kertoo olennaisen niukasta pronssiottelun tappiosta.

“Ollaan kyllä kaikki pettyneitä.”

U17-joukkueen turnaus lähti llikkeelle voitokkaasti Tanskan hävittyä ensimmäisen pelin. Suomi puolestaan hävisi reilusti Ruotsille, voitti taas Latvian ja hävisi Liettualle. Pronssiottelussa Tanskaa vastaan Tanska oli vahvempi lukemin 9-13.

Molempia joukkueita jäi harmittamaan haasteet varustetoimittajalla. Osa pelaajista pelasia maajoukkueasun sijasta oman seuransa uima-asussa. Joukkueet olivat pääosin tyytyväisiä turnausjärjestelyihin.  

U17-joukkueen pelit
Tanska-Suomi 8-10 
Suomi-Ruotsi 4-22 
Suomi-Latvia 14-9 
Liettua-Suomi 16-11 

Sunnuntaina joukkueella oli pronssiottelu Tanskaa vastaan. Se päättyi Tanskan voittoon lukemin 9-13. 

U15-joukkueen pelit
Ruotsi-Suomi 6-14 
Suomi-Viro 29-7 
Suomi-Tanska 10-16 

Sunnuntaina joukkueella oli pronssiottelu Ruotsia vastaan. Se päättyi Suomen voittoon lukemin 10-13.