Vain reilut 13 pistettä MM-finaalista

#UUTINEN 26.7.2015

Taina Karvonen ja Iira Laatunen päättivät ensimmäiset MM-kisansa metrin ponnahduslaudan karsintoihin. Finaalipaikka oli kolmantena kisapäivänä jo melko lähellä.

Iira Laatunen oli 20:s ja Taina Karvonen 23:s metrin ponnahduslaudan karsinnassa. Laatunen keräsi pisteet 229,65, kun Karvonen sai reilut kaksi pistettä vähemmän, 227,30. Molemmat esittivät henkilökohtaisessa kilpailussa parempia hyppyjä kuin lauantaina kisat avanneissa parihypyissä, mutta silti hermoilu maailman kovimpien hyppääjien joukossa verotti hieman tuloksia.

MM-finaalipaikka olisi lunastettu 242,75 pisteellä, mikä varsinkin Laatusella olisi ollut saavutettavissa. Hän on saavuttanut karsintarajan tuloksen useasti urallaan. Laatunen hyppäsi esimerkiksi viime kesän EM-kilpailuissa metrillä 244 ja 246 pisteen tulokset.

– Iiralle sattui pieni notkahdus neljännessä hypyssä, vaikka se oli hänen helpoimpansa, taaksepäin puolitoista volttia taittaen. Jos hän olisi saanut sen hyvin, finaalipaikka olisi tullut, joukkueenjohtaja Satu Uusitalo sanoi.

Taina Karvonen onnistui hyppäämään hieman tasaisemman sarjan ja oli tyytyväisempi omaan tasoonsa ensimmäisissä MM-kilpailuissaan. Suomalaisnaisten kisat on nyt hypätty Kazanissa. Jouni Kallunki jatkaa vielä kolmen metrin ponnahduslautakisassa torstaina.


Uimaliiton MM-kisasivu 

Tulospalvelu: www.omegatiming.com

Henkilöt

Jouni Kallunki